Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika potraga

Detalji tragedije u Međimurju: Autom udario muškarca koji je preminuo, pa pobjegao pješice. Traži ga i HGSS

Očevid nakon požara ŠRC Jelenovac
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
20.10.2023.
u 09:13

U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere traga u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec

U prometnoj nesreći koja se jučer nešto poslije 19 sati dogodila na županijskoj cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca u Međimurju smrtno je stradao 55-godišnji pješak. Međimurska policija objavila je detalje nesreće i dodala da traže odbjeglog nepoznatog vozača. U potragu su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec.

"Nepoznati vozač, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio.", priopćili su iz policije.

VEZANI ČLANCI: 

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka, dodaju.

U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere traga u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec, kažu iz policije.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec. Zbog obavljanja očevida od 19:27 do 23:30 sati županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama. Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Video: Završne riječi Filipa Zavadlava: 'Ima dokaza da nisam kriv. Molim sud da to ima na umu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije