Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

David je treća osoba u obitelji kojoj se sudilo za ubojstvo

Davidov djed prije trideset godina ubio je dvije osobe, a sestra Ive Komšića u svom je domu ubila susjeda. David Komšić nakon osnovne škole prekinuo je školovanje.
10. travnja 2018. u 19:43 99 komentara 42434 prikaza
David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Bahati, arogantni, nespremni prihvatiti činjenicu da im dijete sjedi na optuženičkoj klupi zbog monstruoznog zločina koji je šokirao Hrvatsku. Uz sve to prikriveno agresivni, a ta agresivnost do punog izražaja došla je tijekom objave presude, kada su im na meti bili novinari, fotoreporteri, sutkinja... Zbog situacije u kojoj su se našli bili su im krivi svi osim njih. Kao što je i Kristina Krupljan, prema njihovoj uvrnutoj i izopačenoj logici, kriva što je njihov sin David prvo završio u pritvoru, zatim na optuženičkoj klupi, da bi na koncu bio nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora.

'živio pod staklenim zvonom' Presuda Komšiću: 'Više ga nema tko štititi, 
a nije pokazao ni kajanje'

Dojam je to koji se mogao steći o Oliveri i Ivi Komšiću, majci i ocu Davida Komšića, ali i ostalim članovima te obitelji koji su sjeli na klupu za svjedoke kako bi svjedočili o vezi Davida Komšića i Kristine Krupljan. Njezin život okončan je na najbestijalniji mogući način, a Komšić nakon svega što je učinio nije pokazao ni kajanje ni žaljenje. Ukazala je na to i sutkinja Sanja Mazalin u obrazloženju presude, a istaknula je i da su članovi obitelji Komšić tijekom suđenja pokušavali na sve moguće načine ocrniti žrtvu te tako naći opravdanje za grozomoran zločin koji je počinio David Komšić.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
1 / 19
Incident nakon izricanja presude Komšiću

– Za ovaj zločin nema opravdanja. David Komšić živio je pod staklenim zvonom, a nije se reagiralo kada se trebalo reagirati. Uvijek se nalazilo neko opravdanje za njegove postupke pa se jednom čulo da je Ferenčica kvart u kojem svi nose nož i puše joint, a u drugom da je Kristina napravila ovo ili ono... Obitelj je zatvarala oči pred njegovim problemima, uvijek je tu netko bio tko ga je štitio i rješavao mu probleme. Sada ga više nema tko štititi, a on i njegova obitelj moraju se suočiti s posljedicama – kazala je sutkinja Mazalin.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora Romana Kovačević Barišić Mnoge se obitelji trebaju zamisliti nad slučajem Komšić

No, ako je suditi po ponašanju Ive Komšića, koji je u sudnici vikao da je “dijete osuđeno samo zato što je iz Bosne” te je nakon toga obitelji naredio da napusti sudnicu, teško da će se Komšići suočiti sa stvarnošću. Jer oni su očito navikli da se problemi zataškavaju ili rješavaju na neki drugi način, a vidljivo je da su tako odgojili i svoga sina. Materijalno su dobro situirani, a Ivo Komšić cijeli se život bavi ugostiteljstvom. Prije no što se s obitelji iz Kiseljaka doselio u Zagreb, u Kiseljaku je vodio vrlo posjećenu diskoteku “Miami” koju je obitelj Komšić otvorila nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH. Sličnim se poslom bavio i u Zagrebu gdje je godinama držao kafić Metropolis na Ferenčici, udaljen svega dvjestotinjak metara zračne linije od zgrade u kojoj je stanovala Kristina Krupljan. U istom kafiću kao konobar je neko vrijeme radio i David Komšić koji je, prema iskazima svjedoka, nakon osnovne škole prekinuo školovanje.

Incident nakon izricanja presude Komšiću ISPRED SUDA Incident nakon suđenja: Mladići dobacivali Kristininoj majci, policija smirivala ljude

Iz tog posla Komšići su izašli 2016., a danas kod zagrebačkog Autobusnog kolodvora imaju hotel Inn Forty Two površine 450 četvornih metara. I Davidova majka Olivera potječe iz bogate obitelji. Njezin otac bio je poduzetnik i vlasnik benzinske crpke u Kiseljaku. Ona je, nakon doseljenja u Zagreb, otvorila salon za pedikuru i uređenje noktiju. Odrastanje u takvom okruženju formiralo je Davida Komšića te ga dovelo do toga da Kristinu Krupljan ubije s 88 uboda nožem, nakon čega je nazvao – oca. No ono što je Komšić napravio njegov otac ovaj put nije mogao popraviti pa je 21-godišnjak postao treća osoba u obitelji Komšić koja je optužena za ubojstvo.

Njegov djed ubio je dvoje ljudi prije više od trideset godina, a sestra njegova oca u svom je domu hicem iz pištolja usmrtila susjeda. Iz ranijih tragedija obitelj Komšić očito nije izvukla pouku jer i dalje smatra da im je za životne izbore kriv netko drugi te da je njihov sin osuđen ne zato što je mladu i trudnu djevojku ubio na brutalan, okrutan i bestijalan način, već zato što je iz – Bosne. 

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora Obrazloženje presude Komšić dobio 30 godina zatvora: 'Ovo je jedno od najokrutnijih ubojstava u Hrvatskoj' David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora BRUTALNO UBOJSTVO Otac Davida Komšića: 'Sramota, sudite dijete zato što je iz Bosne' David Komšić PRESUDA U PONEDJELJAK Rekonstrukcija suđenja: Monstruozno ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku
Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade