Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Chiara Pašić nije pokazala nimalo emocija ni kajanja

Maloljetnica koja je sudjelovala u ubojstvu upućena je u odgojni Zavod na najviše tri godine
20. travnja 2018. u 19:36 54 komentara 13927 prikaza
Chiara Pašić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Chiara Pašić (33) iz Pule danas je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog teškog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa Pašića, dok je prema maloljetnici koja je sudjelovala u počinjenju tog kaznenog djela izrečena kazna upućivanja u odgojni Zavod na najviše tri godine, izvijestila je glasnogovornica tog suda, sutkinja Edvina Draguzet Suevich nakon izricanja presude budući da su novinari prilikom izricanja kazne maloljetnici morali napustiti sudnicu.

Chiara Pašić Odvjetnik Chiare Pašić: Ugušila je sina i bacila ga u more: Mjesto joj je u bolnici, ne ćeliji

Temeljem odredaba Zakona o sudovima za mladež doneseno je rješenje kojim se maloljetnica upućuje u odgojni zavod u Požegu na izvršavanje odgojne mjere do pravomoćnosti presude, dodala je Draguzet Suevich.

Obje su u sudnicu uveli s lisicama na rukama, pišu 24 sata. Chiara se cijelo vrijeme držala gordo ne pokazujući nimalo emocije ni kajanja zbog onoga što je učinila.

Chiarin branitelj, pulski odvjetnik Ivica Senjak novinarima je izjavio kako smatra da je izrečena kazna prestroga.

"Očekivali smo osuđujuću presudu, no, nisam očekivao kaznu zatvora u trajanju od 33 godine. Kazna je prestroga. Žalit ćemo se kako zbog visine sankcije tako i zbog nekih drugih razloga s obzirom na to da nismo zadovoljni provedenim postupkom. Smatram da su povrijeđena prava obrane jer su neki po nama bitni dokazni prijedlozi, koji se tiču upravo krivnji, od strane suda odbijeni", istaknuo je odvjetnik Senjak te dodao kako smatra da je bilo razloga i za drugačiji tijek.

Chiara Pašić
1 / 8
Chiara Pašić

"Nažalost, nismo dobili priliku da pokušamo to dokazati. Nisu provedeni svi potrebni dokazi odnosno nismo dobili priliku da eventualno dokažemo da postoje neki razlozi koji bi utjecali na krivnju u ovom predmetu" - ustvrdio je Senjak.

S druge strane, branitelj maloljetnice odvjetnik Pavle Peršić rekao je da je odluka koja se tiče maloljetnice očekivana te kako tu nije bilo iznenađenja.

Chiara Pašić Ubojstvo dječaka Počelo suđenje Chiari Pašić: 'Činjenice će biti iznenađujuće'

"Obrana maloljetnice je zadovoljna s onim dijelom odluke koji se odnosi na istražni zatvor, međutim, s obzirom na odredbu članka 60 Zakona o sudovima za mladež nisam ovlašten objaviti niti odluku u cijelosti niti dio odluke. Zadovoljni smo", dodao je Peršić.

Inače, Chiara Pašić je proglašena krivom jer je 23. svibnja 2017.  predvečer u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru  s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu, maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk na lice djeteta dok mu je maloljetnica pridržavala noge, potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo Denisa Pašića na područje bivše vojarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more. Osim zatvorske kazne Chiari Pašić izrečena je sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine. Sukladno zakonu Chiari Pašić produljen je istražni zatvor.

Pogreb Denisa Pašića Renata Rašović Zbog susjede iz Sesveta Denisova smrt neće biti posve uzaludna Chiara Pašić Smrt dječaka Denisova baka: Nemam hrabrosti pogledati svoju kćer Chiara Pašić Šokantno ubojstvo Majka je Denisa rukama davila preko jastuka
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • schwertransport:

    Staviti je u ćeliju sa Komsicem

  • Westerner:

    Prodala dušu đavolu. Čisto zlo.

  • Deleted user:

    Samo da joj ne sudi ona sutkinja koja je sudila Horvatinčiću...Ta sutkinja bi mogla reć da je ova napravila kasni abortus i da je abortus pravo svake žene.....