Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik Chiare Pašić:

Ugušila je sina i bacila ga u more: Mjesto joj je u bolnici, ne ćeliji

Chiara Pašić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
19.02.2018.
u 20:26

Obranu ćemo temeljiti na činjenicama, koje su nešto drukčije od onoga što se dosad iznosilo u javnost, rekao je odvjetnik D. Štorga

Baš kao što su bile zajedno, jedna uz drugu, dok su jastukom gušile trogodišnjeg dječačića Denisa dok zauvijek nije prestao disati, Puljanka Chiara Pašić (32) i 14-godišnja djevojka i u ponedjeljak su zajedno, jedna do druge, više od četiri sata sjedile u sudnici Županijskog suda u Puli gdje im je počelo suđenje zbog teškog ubojstva Chiarina sina Denisa.

Na plažu usred noći

S obzirom na to da su počinile teško ubojstvo osobe posebno ranjive zbog svoje dobi, Chiari prijeti maksimalnih četrdeset godina zatvora, a njezina partnerica u zločinu, danas 15-godišnjakinja, zbog svoje dobi ne može biti osuđena na zatvorsku kaznu nego samo upućena u neku odgojnu ustanovu. Upravo zbog zaštite 15-godišnjakinje, koja je inače u vrijeme ubojstva 23. svibnja 2017. godine bila štićenica pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, suđenje je zatvoreno za javnost.

– S obzirom na lijekove koje uzima, Chiari nije mjesto u istražnom zatvoru nego u bolnici. Ne mogu vam odgovoriti o kojoj se bolesti radi niti koje lijekove uzima jer sve ono što je u postupku ne možemo komentirati zbog zaštite maloljetnice – kazao je Chiarin branitelj Davor Štorga, koji je zajedno s kolegom odvjetnikom Pavlom Peršićem bio među prvima koji su stigli na suđenje, a malo nakon njih pojavili su se i roditelji optužene maloljetnice. Odvjetnici su bili škrti na riječima pa čak nisu željeli kazati ni jesu li se njihove branjenice izjasnile osjećaju li se ili ne osjećaju krivima za djelo koje im se stavlja na teret. Iza zatvorenih vrata u ponedjeljak je u sudnici saslušano troje svjedoka, od kojih su dvoje bili upravo roditelji optužene maloljetnice.

– Obranu ćemo temeljiti na činjenicama, koje su nešto drukčije od onoga što se dosad iznosilo u javnost – rekao je odvjetnik Davor Štorga i time zainteresirao javnost, koja zasad o ubojstvu zna ono ??to stoji u optužnici.

Prema njoj, Chiara i maloljetnica dječaka su zajedno ugušile u Chiarinu stanu u Akvilejskom prilazu u Puli, nakon čega su pokušale prikriti zločin. Njegovo tijelo umotale su u dekicu, stavile u dječja kolica i pod okriljem noći odvezle na plažu. Chiara je ondje do koljena zagazila u morski plićak i tijelo svoga sina odložila u more, a u međuvremenu joj je zbog mrklog mraka maloljetnica mobitelom osvjetljavala prostor kako se ne bi spotaknula.

Prijavila nestanak sina

Nakon što su se riješile tijela, na povratku u stan odbacile su kolica i dekicu pokraj i unutar ruševina napuštene bivše vojarne Vallelunga.

Sve su napravile kako bi policija, nakon što pronađe Denisa, mislila da se dječačić utopio. Nekoliko sati nakon monstruoznog čina majka iz pakla mirno je ušla u zgradu pulske policije te prijavila nestanak svoga sina. Kazala im je da ga je ostavila u parku da se igra s djecom, a kad je iz svog stana pogledala u park, malenog više nije bilo. Šokantan preokret uslijedio je ujutro nakon što se majka slomila te policajce odvela na plažu do beživotnog tijela plavog anđela.

Chiara Pašić
1/8

Komentara 26

MN
Mamuti na plaži
20:41 19.02.2018.

Do prije 100 g. takve se spaljivalo na lomači, danas se sudi tj...prosuđuje dali treba suditi.. Demokracija...

DH
dalibor.hren
20:29 19.02.2018.

Mjesto joj je na dnu Kvarnerskog zaljeva!

Avatar zong
zong
20:30 19.02.2018.

Mjesto joj je u paklu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije