Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Juričan:

'Da se Kutlu pričepilo, bi li nastao Todorić?'

Dario Juričan, režiser filma 'Gazda'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
03.11.2017.
u 07:00

Redatelj D. Juričan najavio je skorašnju premijeru novog filma “Gazda: Početak” u kojem se istraživački bavio Kutlom, Todorićem, Sessom

I prije Agrokora postojao je Agrokor, zvao se Globus grupa. Njen vlasnik Miroslav Kutle godinama govori da ga se politički proganja, što sad govori i Ivica Todorić.

Kutle je pobjegao u BiH, sudilo mu se za 11 kaznenih djela, a osuđen je samo za jedno. Ako je Kutle 90-ih bio tajkunski kapitalac, a ima samo jednu presudu, kako će se suditi Todoriću kada je on puno veća riba od Kutle?! Da se Kutlu pričepilo, bi li nastao Agrokor i Todorić? Pitanje ovog projekta jest – što se događa s hrvatskim pravosuđem – kazao je to jučer na konferenciji za medije redatelj Dario Juričan najavljujući skorašnju premijeru novog dokumentarnog filma “Gazda: Početak”, za čiji je završetak pokrenuta crowdfunding kampanja jer je potrebno još 20 tisuća dolara. Osim Kutlom i Todorićem, novi će se film baviti i predsjednikom Vrhovnog suda Đurom Sessom i Vladimirom Šeksom.

– Dok je Kutle bio u zatvoru u Remetincu, imao je puno ilegalnih posjeta. Sessa je tada bio na čelu Općinskog suda, znao je za te posjete, no nije ih nikome prijavio niti ih je spriječio. Tu je i Sessina imovinska kartica iz 2007., koju nije uspio dobiti ni saborski Odbor za pravosuđe, a iz nje se vidi da nije prijavio stan koji je kupio novcem dobivenim od tvrtke Mediator ustupanjem potraživanja u Dubrovniku. Šeks je pak sve znao i bio je upućen u sve poslove I. Todorića – kazao je Juričan. Podsjećamo, Sessa je u srpnju tvrdio da nije bilo nikakve prodaje stana, već se vodio postupak povrata, a kako je Agrokor ponudio otkup, prepuštena su mu prava.

Todorići: Od raja do sloma

Komentara 4

TR
tramontana
10:34 03.11.2017.

Da se pričepilo Kutlu? A di ti živiš, a. Ko ga je smija krivo pogledat?. Krivousti ždral je bija gospodar svega.

IC
Icek53
07:43 03.11.2017.

I Kutlu i Todorica i one velik broj ali manjih stvorila je Hrvatska politika i politicari.Znaci za lose stanje naroda i zemlje krivci politicari koji su dobro placeni i imaju razne privilegije,a odgovornosti nista.

SS
sokac sa drave
10:33 03.11.2017.

Kutle i Todoric kazu postavit cemo Sesu on je nas gena kamenitih nitko nam nista nemoze mozemo i dalje pljackati.A sta ako se Hrvatski narod pobuni.Kazu nista vec ce nas Krsticevic njima poslati vojsku u gradove sto znaci sah-mat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije