Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Agrokor početkom 2017. nije bio u problemima, država je napravila ogromnu štetu'

U siječnju 2017. godine posao je odlično započeo i tek kada su ministrica Dalić i njezini pomagači svojim medijskim i političkim linčem napala Agrokor, u kompaniji su počeli problemi, tvrdi Todorić
31. listopada 2017. u 21:07 45 komentara 3141 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Agrokor početkom 2017. godine nije bio u problemima, država je napravila ogromnu štetu, tvrdi danas Ivica Todorić u novoj objavi na svom blogu.

Ivica Todorić Objavljen popis U petak Istražno povjerenstvo za Agrokor, Ivica Todorić prvi svjedok

Todorić tvrdi da je premijer Andrej Plenković govorio neistinu kada je u rujnu na sjednici Vlade rekao da je tvrtka početkom godine došla u ozbiljne poteškoće. Objavio je tablicu s kumulativnim nekonsolidiranim prihodom od prodaje Agrokor grupe za 2015., 2016. i tri mjeseca 2017. godine.

Agrokor | Autor : ivicatodoric.hr Foto: ivicatodoric.hr

Iz tablice se vidi kako je Agrokoru u 2015. godini u odnosu na 2014. ukupan nekonsolidirani prihod od prodaje narastao za 2.37%. Isto tako se može vidjeti da je ukupni prihod od prodaje Agrokor grupe u 2016. godini u odnosu na prethodnu narastao za 0.89%. Nadalje, za 2017. godinu, u prvom mjesecu je bio 1.03% veći u odnosu na prvi mjesec 2016. godine, dok je u drugom mjesecu zbog političkih i medijskih napada Agrokorov prihod od prodaje pao za 2.27%, a u trećem mjesecu prihod od prodaje je bio - 4.23%. Tako da je ukupna prva tri mjeseca u 2017. godini nekonsolidirani prihod od prodaje bio -4.23%.

Ovdje se nedvojbeno vidi da je Agrokor kontinuirano imao stabilne prihode od prodaje; u siječnju 2017. godine posao je odlično započeo i tek kada su ministrica Dalić i njezini pomagači svojim medijskim i političkim linčem napala Agrokor, u kompaniji su počeli problemi. Dakle, i ovaj podatak pokazuje kako je Agrokor imao plan za daljnji kontinuirani rast i razvoj sve dok nije neviđenim političkim i medijskim linčem napadnut.

Već sam pisao da konsolidirana bilanca za 2015. i 2016. godinu koju je izdala izvanredna uprava Agrokora pokazuje da je rast ukupnih obveza Agrokor grupe u 2016. godini u odnosu na 2015. narastao za oko 2%, a obaveze prema dobavljačima u istom periodu 2.5%. Također, ukupna prodaja rasla je blizu 1%. 

Ante Ramljak Ante Ramljak: 'Iznos ukupnih tražbina prema Agrokoru je oko 58 milijardi kuna'

Stanje zaliha su se godinama kretale oko -2%, no tek kada su politički i medijski pritisci na Ivicu Todorića i Agrokor počeli, porastao je postotak nedostatka zaliha

Za sva tri primjera koja sam iznio postoji dokumentacija koja to potvrđuje, i to dva dokumenta koje je izdala izvanredna uprava Agrokora i jedan koji je ranije sam Agrokor izdao.

Agrokor je postojeći dug refinancirao u studenom 2016. na period 2+1 godinu.

Agrokorova prehrambena industrija bila je pripremljena za IPO početkom 2017. godine sa svom dokumentacijom i samo čekala povoljan trenutak.

Agrokor se pripremao za financijsko restrukturiranje duga – proces započeo, angažirani Houliham Lockey, Kirkland & Ellis i Alvarez & Marsal.

Imao je potencijalnu ponudu za prodaju nekih od dioničkih društava.

Ova tri primjera kao i Agrokorov jasan plan financijskog i poslovnog rekonstruiranja, potvrđuju da je Agrokor bio u dobroj poslovnoj kondiciji i kako je imao čvrsti plan za rast i razvoj. Kako Plenković kaže, sve drugo je fake news!

Ivica Todorić Optužbe bez pravorijeka Miljenici politike obogatili su se uz pomoć države pa postali lica s tjeralica Todorićev blog Objava na blogu Todorić: 'Podnosim kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal' Plan za Agrokor Odobrena prodaja Ville Castello za 8,1 mil. eura. Ramljak: Neće biti masovnih otpuštanja
Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar Mican999
  Mican999:

  Nakon svih podataka koji su godinama kolali među malim ljudima o tome kako agrokor tj "Todorić" ne plaća dobavljače, ucjenjuje ih te ne plaća svoje radnike i sve one stvari koje je radio, da nakon provedene nove revizije koja je ... prikaži još! izbacila dug od preko 50 milijardi kuna, da taj lik još ima obraza pričati o bilo kakvom poslovanju, stvarno je previše. Ovo sada postaje definitivno psihijatrijski slučaj i njega bi više od policije trebali početi tražiti doktori. Ovo možemo usporediti sa Hitlerom kad je par tjedana prije kraja u borbu počeo slati starce i djecu. Todorić je "financijski Hitler" koji da bi sebe spasio ne bira sredstva. Jedino se čudim medijima da uporno plasiraju njegove nebuloze za koje je i sad i maloj djeci jasno da ne drže vodu.

 • MrkiMedo:

  Todoric servira brojeve parcijalno. Ukupan prihod! Za malu djecu! Da malo karikiram: imam placu od 1000 kuna i tko kaze da nisam bogat? A istovremeno nisam platio niti rezije, niti frizera, niti osiguranje za auto, hranu u ducanu kupujem na ... prikaži još! karticu bez pokrica itd. Svasta! Ali ocigledno uspijeva uvjeriti razne Bernardice, Grmoje, Lovrinovice i drugu "strucnu" javnost da dizu toliku buku, da sve doista nalici na politicki progon, a ne na kriminal.

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Ko o čemu kurva o poštenju! Kada ćete prestati davati medijski prostor osobi koja se predstavlja kao ivica todorić?