Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne moraju na posao

Čak 44 radnika Osječke pivovare sjede kod kuće 'na minimalcu'

'OSIJEK....29.01.2007....SLAVONIJA.... OSIJEK...osjecka pivovara....pogon proizvodnja sokova... snimio davor javorovic'
Davor Javorović/PIXSELL
06.12.2012.
u 14:25

Zaposlenici koji nisu prihvatili mjesto u novim društvima ni otpremninu, ne moraju dolaziti na posao, kaže direktorica

Osječka pivovara d.d. u intenzivnom je poslovnom restrukturiranju. Osnovali su pet novih društava kćeri s ograničenom odgovornošću u stopostotnom vlasništvu Pivovare. Ona preuzimaju proizvodnju, trgovinu i prijevoz, dok glavno društvo zadržava imovinu i upravljanje povezanim društvima. 

– Time nastojimo stvoriti samostalne profitne centre, neovisne o drugim djelatnostima, kako se ne bi, kao do sada, međusobno poslovno i financijski preplitali i teretili – kazala je direktorica Zdenka Matok-Jurković. Radnicima je, dodaje, omogućen prelazak u drugu tvrtku u vlasništvu Pivovare, s ugovorom na neodređeno vrijeme, kao i dosadašnjom plaćom i pravima. – Onima koji nisu prihvatili prelazak u novoosnovana društva, ponuđena je otpremnina od 110.000 do 170.000 kuna. Radnici koji nisu prihvatili ništa od ponuđenoga, njih 44, oslobođeni su obveze dolaska na posao i ostvaruju minimalnu plaću od 3290 kuna bruto –  istaknula je. Najstarija hrvatska pivovara "izbacila" je i novi proizvod – blagdansko pivo.

– Riječ je o vrhunskom sladnom pivu. Njegova posebnost počinje već u odabiru sirovina za koje koristimo čisti slad, posebno odabran soj kvasca i vodu iz našega vlastitoga izvora s dubine od 90 metara – navela je direktorica. Najveći dio novca u 2013. uložit će, otkrivaju, u novi proizvodni program koji će biti njihovo "ključno marketinško sredstvo".

>>'Ugledajte se u Turudića! Sudite po zakonu, ne po kćerima i zetovima!'

Komentara 1

VE
Vexans1
15:35 06.12.2012.

Dobivati minimalac,sjediti doma uz "blagdansko pivo"..dobro da ne djele otkaze. No,pamtimo "božićno pivo" Osječke pivovare iz ljeta gospodnjeg 1991 god.!Tadašnje je rukovodstvo Osječke pivovare bilo stalno uz branitelje grada na Dravi,pa se oklopnjakom ulazilo od Nemetina , vukovarskom ulicom naa portu...brzo nutra još brže natrag i fronta! Zbilja nisu sva prijateljstva ista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije