Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40. godišnjica Srca

Bjeliš: Podržavam štrajk lektora jer se to trebalo davno riješiti

\'unutrasnja....zagreb.....23.04.2009.  Sveuciliste, pravni fakultet - Rektor  Aleksa Bjelis, Radovan Fuks, ministar Dragan Primorac, press konferencija za novinare     Photo: Marko Lukunic/Vecernji l
Arhiva VL
29.04.2011.
u 16:20

U četiri godine, dok je Račan bio hrvatski premijer, učinjeni su bitni iskoraci u približavanju Hrvatske Europi, u razvoju demokracije i ljudskih prava, izjavio je predsjednik Josipović

U četiri godine, dok je Račan bio hrvatski premijer, učinjeni su važni iskoraci u približavanju Hrvatske Europi, u razvoju demokracije i ljudskih prava – izjavio je predsjednik Ivo Josipović nakon svečanog obilježavanja 40. godišnjice osnivanja Sveučilišnog računskog centra "Srce".

Sama svečanost prigodno je obilježena pozdravnim govorom ravnatelja Srca Zorana Bekića te je nakon kratkog filma o Srcu nastavljena pozdravnim govorima predsjednika Josipovića, ministra Radovana Fuchsa te zagrebačkog rektora Alekse Bjeliša. Također su uručena priznanja pojedincima koji su doprinijeli ugledu, razvoju i rezultatima Srca. Svečanosti su prisustvovali ugledni članovi akademske zajednice kao i brojni drugi gosti.

U kratkom razgovoru nakon svečanosti rektor Bjeliš komentirao je štrajk lektora na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.
– Podržavam štrajk, on je opravdan i meni je žao što je to tako velik problem. Praktički su se ministar Fuchs, MZOŠ i Vlada obvezali da će se riješiti problem, ne ove godine nego lani. Mi smo im dali podršku i inzistirali da se to riješi još prije dvije godine – kazao je. Spomenuo je i nove zakone za koje smatra da sadrže elemente koji narušavaju autonomiju sveučilišta te da pravnu ocjenu ustavnosti zakona treba još pričekati.

– Vidjet ćemo kako će situacija izgledati, ja to ne mogu procijeniti. Uvjeren sam da će doći do traumatične situacije koju ja ne želim – komentirao je sve izgledniji štrajk sveučilišnih profesora. Ističe da bi se svi fakulteti do kraja idućeg tjedna trebali izjasniti o zakonima te da će se nakon Senata sveučilišta znati jedinstveni stav zagrebačkog Sveučilišta.

Komentara 3

FE
Felicijen
17:02 29.04.2011.

Gospodin Bjeliš podržava štrajk jer njemu plaćica ide i to redovito, bilo štrajka ili ne....

OB
-obrisani-
18:17 29.04.2011.

U doba račanove 3. januarske (straho)vlade izvršen je bitan iskoraku u detuđmanizaciji i dekroatizaciji Hrvatske, kriminalizaciji Domovinskog rata, negiranju tekovina istog, neutemeljenim i prekomernim i montiranim progonima i suđenju generalima i braniteljima, sotonizaciji domoljublja, hrvatstva, negiranju srpske agresije, zločina, logora, izjednačavanju krivice za rat i agresiju, bezuvjetnoj politici pomirenja na štetu Hrvatske, a na korist agresora srbije, legalizaciji ne genocidu nastale tvorevine rs, srljanju u novu jugosferu sa srpskom dominacijom, nekritičkom pogodovanju vanjskom neo-liberalizmu, rasprodaji naCIONalnog bogatstva i kompanija, povećanju vanjskog duga, deficita budžeta, nezaposlenosti, manjim plaćama, mirovina........ riječju, bio je to bitni iskorak ka svekolikoj katastrofi Hrvatske. Toliko o crvenoj pravDI i pošteYU

OB
-obrisani-
18:24 29.04.2011.

Što se tiče opiranja novim zakonima, treba razmotriti nisu li ista u funkciji zloupotreba te autonomije sveučilišta, s ciljem nametanja kadrova i rješenja koja negiranju njegovanje nacionalnih vrijednosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije