Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIMOV ZA VEČERNJI

Bivši ruski veleposlanik: Plačem zbog brata Milana, jedan od središnjih trgova treba nazvati po njemu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
28.02.2021.
u 15:54

Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku, poručio je Anvar Azimov.

Povodom iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, redakciji Večernjeg lista javio se njegov veliki prijatelj, bivši veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov koji je potresen viješću o iznenadnoj  smrti Milana Bandića. Bivši veleposlanik Azimov bio je veliki prijatelj Milana Bandića s kojim je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije, zbog čega ga je i sam Ruski predsjednik, Vladimir Putin, 2018. godine odlikovao Ordenom družbe (prijateljstva).

U pismu sućuti, koje je bivši ruski veleposlanikom, Anvar Azimov uputio, između ostalog stoji:

"Poštovana gospođo Pavičić-Vukičević,

Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda.

07.06.2018., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu Drzavno baletno kazaliste Leonid Jakobson iz Sankt Peterburga izveli su balet Don Quijote. Milan Bandic, Anvar Azimov. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Duboko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenima sam u mislima s Vama. Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te sad ga ja moram slaviti i za mog omiljenog i dragog Milana.

Izražavam iskrenu sućut udovici, gospođi Vesni.

S poštovanjem i tugom, bivši veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, Anvar Azimov".

Video - Protiv Milana Bandića je podneseno 250 kaznenih prijava, a uhićen je 2019. zbog afere Agram

Komentara 35

MA
Mandekic
16:58 28.02.2021.

Laka mu crna zemlja i sucut familiji.

JB
JOKI_BROKI
17:31 28.02.2021.

Milane hvala ti sto si uklonijo trg zlikovca i preimenovo ga u trg Republike Hrvatske.

MP
miroslav.petkovic.7564
16:47 28.02.2021.

Hvala Gospodine,Azimov veliki si covik i dzentlmen..Radio si za dobre odnose Hrvatske i Rusije.medutim nadi su puno puta izigrali prijateljstvo.Pa svake godine gubimo oko dvi milijarde..Sve zapusteno i tuzno kao i ovaj put ostadismo bez cjepiva Sputnjik V cekajuci na cuveno cjepivo Astra Zeneca da da Milanu Bandicu velikom Hrvatskom sinu nek je laka zemlja bio je human covik i gospodin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije