Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred novim lokalnim izborima

Ante Pranić predlaže da se budući gradonačelnik Vrgorca obveže raditi za minimalac

Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
31.03.2016.
u 22:53

- Baš me zanima tko će ovjeriti ovaj prijedlog u javnog bilježnika prije kampanje. Vidjet ćemo kome je do fotelja i 10 do 12 tisuća kuna za prodavanje magle, a kome do ljubavi prema Vrgorcu - poručio je Pranić.

Vrgorac je pred novim izborima za gradonačelnika i vijećnike, a dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Ante Pranić iz Nezavisne liste mladih predlaže da se budući gradonačelnik obveže raditi za minimalac, javlja dalmatinskiportal.hr.

Pranić je poručio da će ''Gradski vijećnici sigurno nastaviti raditi za jednu kn, ali vrijeme je da i budući gradonačelnik, ma tko god on bio, snosi teret odgovornosti za ovo stanje u Vrgorcu''.

- Moj prijedlog je da njegova plaća bude definirana prije početka službene kandidature. Neka bude jednaka ekvivalentu državnog minimalca. Zašto? Ako su svi političari zakuhali ovu situaciju, neka i snose odgovornost na osobnim primanjima. Svaka kuna uštede je bitna. Baš me zanima tko će ovjeriti ovaj prijedlog u javnog bilježnika prije kampanje. Vidjet ćemo kome je do fotelja i 10 do 12 tisuća kuna za prodavanje magle, a kome do ljubavi prema Vrgorcu - dodao je Pranić.

Pranić je podsjetimo na posljednjim lokalnim izborima izgubio od HDZ-ovog Rudolfa Grljušića koji je dobio osam glasova više. HDZ je dobio gradonačelnika, ali je većinu u Gradskom vijeću imao blok NLM, SDP i HNS. Nezavisna lista mladih na parlamentarnim izborima podržala je Most. 

>> Ne donesu li proračun, opet novi izbori

Komentara 4

Avatar Jorge
Jorge
11:09 01.04.2016.

Kakve su ovo budalaštine? O čemu priča ovaj? O radu za jednu kunu? Koliko je novaca sprašio na bespotrebne izbore zbog nesposobnosti da postigne dogovor s ostalima za korist Vrgorca? Toliko novaca gradonačelnik ne može potroštiti za plaću u 10u 10 godina. I još palamudi o nesposobnosti političara. On predstavlja jedan segment izbornog tijela. SDP, HDZ i ostali predstavlajju neke druge opcije, ne nužno besmislene. Umjeće političara je u postizanju što kvalitetnijih kompromisa koji guraju naprujed pa čak i nepomirljive. Čini se da ovaj mladac jedino zna razarati i dijeliti lekcije.

Avatar wopa
wopa
09:42 01.04.2016.

Pametko

TE
teoodd
23:24 31.03.2016.

Ovo je djetinjasto i nedorastlo...ako je izabran ima da bude placen po poslovniku...a rad ce ocijeniti glasaci...nije gradonacelnik suzanj religijskog fanatizma...ima obitelj i mora da zivi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije