Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski reprezentativac

Kramarić primio Večernjakovu domovnicu: Sposobni smo svašta napraviti u Kataru

Andrej Kramarić
Foto: Petar Krešimir Puđa
1/5
11.09.2022.
u 10:17

Što se tiče reprezentacije Hrvatske, Kramarić je kazao kako će Svjetsko prvenstvo brzo doći.

Andrej Kramarić, nogometna zvijezda TSG Hoffenheima i hrvatski reprezentativac primio je u subotu Večernjakovu domovnicu, iseljeničku nagradu za najpopularnijeg hrvatskog sportaša izvan domovine u izboru žirija čitatelja Večernjeg lista i Fenix-magazina.

Obzirom kako zbog obveza reprezentacije Hrvatske nije mogao doći u 3. lipnja u Bad Homburg na završnu večer 16. po redu proglašenja pobjednika, Kramariću je nagrada i priznanje uručeno nakon utakmice Hoffenheim – Mainz u kojoj je popularni hrvatski nogometaš bio i strijelac vodećeg pogotka za svoju momčad u pobjedi Hoffenheima od 4:1.

Večernjakovu domovnicu i priznanje Kramariću su uručili generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić, čije Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je dugogodišnji pokrovitelj Večernjakova iseljeničkog izbora te Stipe Puđa, voditelj dopisništva Večernjeg lista iz Frankfurta u ime organizatora izbora. U znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju, Puđa je ovogodišnju prigodnu Večernjakovu pločicu s kockastim obilježjima uručio koordinatoru za medije TSG Hoffenheima Dirku Elbrächteru.

Foto: Petar Krešimir Puđa

Andrej Kramarić je uz Večernjakovu nagradu i priznanje, iz ruku Ivana Sablića primio i dar koji mu je poslao novi vrhbosanski nadbiskupa mons. Dr. Tome Vukšića, koji je u subotu bio na 50. obljetnici Hrvatske katoličke misije Mosbach kod Mannheima. Kada je od Sablića čuo da iz Mosbacha ide u Hoffenheim, nadbiskup Vukšić je zamolio da Kramariću ponese krunicu sa znakom njegove Biskupije jer se Kramarić uvijek prekriži pri istrčavanju na teren i nakon postignutog pogotka. Kramarić je bio ugodno iznenađen nadbiskupovim darom i zamolio Sablića da mu prenese njegov zahvala za dar koji je rado primio.

Nakon primanja četvrte po redu Večernjakove domovnice, s čim se po broju Domovnica izjednačio s Ivanom Rakitićem, Kramarić je kazao:

- Izuzetna mi je čast što čitatelji i stručni žiri Večernjeg lista već godinama prepoznaje moj trud i rezultate koje ostvarujem u ovdje u Hoffenheimu. Drago mi je da sve ove godine uživam takvu popularnost među našim ljudima ovdje u Njemačkoj, u kojoj smo naravno mi svi željni Hrvatske. Želim se zahvaliti kako Vama iz Večernjeg lista tako i svim našim navijačima i svima koji prate moj rad i daju mi podršku. Bez te podrške, ne bi bilo sve ovo moguće. Ja se ovdje osjećam kao doma. Veselim se svakom danu i svakoj utakmici. Nadam se da će tako biti još niz godina, a ako Bog bit će i još ovakvih nagrada - izjavio je Kramarić nakon preuzimanja nagrade i priznanja Večernjeg lista.

Još je dodao kako nikad nije zamišljao da bi imao ovakvu jednu priču u karijeri i da će u Njemačkoj doživjeti tako sretne dane i godine.

- Nadam se da ću ostati zdrav, da će me noga i glava služiti da nastavim u ovome što zasad dobro radim. Naravno, i da vi i svi naši navijači mogu pratiti i uživati u nogometu i svemu ovome što pružam sa svojim suigračima kako iz kluba tako i hrvatske nogometne reprezentacije - dodao je.

Foto: Petar Krešimir Puđa

Što se tiče reprezentacije Hrvatske, Kramarić je kazao kako će Svjetsko prvenstvo brzo doći.

- Čini mi se da još nismo ni mi igrači, a ni navijači svjesni što se sve događa i što će se sve dogoditi za tri mjeseca u Kataru. Malo jesu čudne okolnosti da se Svjetsko prvenstvo igra zimi. Praktički subota će biti Bundesliga, a iduće kolo će zapravo biti svjetsko prvenstvo što se dosad nije dogodilo. Nadam se da će prvenstvo biti zanimljivo, da će biti dobro i da će ga pratiti dosta ljudi kazao je..

Što se tiče očekivanja s reprezentacijom Hrvatske, Kramarić je kazao:

- Nećemo ništa najavljivati, bit ćemo realni. U ovom trenutku ima i boljih reprezentacija na svijetu od nas, ali s obzirom da smo mi Hrvatska, da imamo fenomenalne igrače, kako one starije tako i mlađe igrače, mislim da smo sposobni svakog pobijediti. Za uspjeh na prvenstvu potrebna je i doza sreće kao što je to bilo 2018. godine. Mislim i uvjeren sam da smo sposobni svašta napraviti. Nadam se da ćemo biti zdravi i motivirani kao što smo bili i prije da napravimo i pokušamo ponoviti ono što smo napravili u Rusiji.

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
11:44 11.09.2022.

Kramarić primio Večernjakovu domovnicu: Sposobni smo svašta maznuti, lažirati i falsificirati i u Kataru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije