Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Nova usluga HT-a omogućuje razgovore putem WiFi-a

Nova usluga nadogradnja je lani predstavljene VoLTE usluge (glasovni pozivi preko 4G (LTE) mreže).
24. srpnja 2018. u 15:49 1 komentara 853 prikaza
VoWiFi

Hrvatski telekom (HT) je u utorak izvijestio da je uveo novu uslugu - Voice over WiFi (VoWiFi), koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je prijavljen.

priprema za poslove budućnosti Hrvatski Telekom predstavio najbolje projekte Generacije Next

Nova usluga, kako se navodi u priopćenju, nadogradnja je lani predstavljene VoLTE usluge (glasovni pozivi preko 4G (LTE) mreže).

Riječ je o tehnologiji koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je korisnik prijavljen bez unošenja dodatnog korisničkog imena i lozinke. Da bi se služio uslugom Voice over WiFi korisnik ne mora instalirati dodatne aplikacije niti se registrirati, dovoljna je prijava na dostupnu WiFi mrežu, no mora imati aktivnu VoLTE uslugu, napominju iz HT-a.

VoWiFi
1 / 22
Zagreb: Hrvatski Telekom predstavio novu komunikacijsku platformu Generacija Next

Pozivanje će sada biti omogućeno i putem raspoloživih WiFi mreža u slučajevima nedostupnosti mobilne mreže, npr. u garažama, podrumima ili shopping centrima.

U svim tim situacijama korisnik će moći razgovarati koristeći raspoloživu WiFi mrežu. Uređaj će prebaciti korisnika, ukoliko je spojio uređaj na dostupnu WiFi mrežu u situacijama kada mobilna mreža ne bude dostupna ili je zagušena.

Hrvatski telekom RWE PREUZIMA HT odustaje od biznisa distribucije struje

Ovaj koncept vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a u promotivnom razdoblju do 16. srpnja 2019. godine i u inozemstvu, ističu iz HT-a. 

Aktivacija i korištenje glasovne usluge putem WiFi-a je bez dodatne naknade, a preduvjet za njeno korištenje je uređaj koji podržava uslugu i odgovarajuću verziju softvera.

Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife korisnika, a obračunavat će se kao i svi ostali pozivi prema tarifnom modelu korisnika, ističu iz HT-a.

Napominju i kako je usluga komercijalno dostupna od 16. srpnja.

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas