Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

Podemos osvojio 15 mjesta u regionalnom parlamentu Andaluzije

Podemos
Foto: Reuters/PIXSELL
23.03.2015.
u 08:25

Regijom će i dalje vladati španjolski socijalisti PSOE. Oni su osvojili 35 posto glasova birača što im je donijelo 47 mjesta u regionalnom parlamentu

U nedjelju su održani izbori u španjolskoj regiji Andaluziji na kojima je stranka Podemos koja je protiv mjera štednje osvojila 15 mjesta u regionalnom parlamentu, javlja The Guardian.

Regijom će i dalje vladati španjolski socijalisti PSOE. Oni su osvojili 35 posto glasova birača što im je donijelo 47 mjesta u regionalnom parlamentu. Narodna stranka (PP) premijera Mariana Rajoya najveći je gubitnik nedjeljnih izbora. Iako su osvojili 27 posto glasova što im je donijelo 33 mjesta regionalnom parlamentu, to je značajan pad u odnosu na izbore 2012. kada su osvojili 50 mjesta u regionalnom parlamentu.

Izbori u Andaluziji su bili prvi test za Podemos nakon što je Syriza koja je također protiv politike štednje pobijedila na izborima u Grčkoj.

>> Grčka Njemačkoj predlaže stvaranje zajedničke komisije za plaćanje ratne odštete

Komentara 1

DU
Deleted user
16:41 23.03.2015.

Obicni populisticki bla-bla bez imalo veze sa realitetom! Grci su tome nasjeli pa pogledajte gdje su sada samo dva mjeseca nakon izbora! Usput, taj isti populisticki drekec prodaje i nas Zivi zid!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije