Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi svjetski rat

Grčka Njemačkoj predlaže stvaranje zajedničke komisije za plaćanje ratne odštete

Nikos Kotzias
Foto: DPA/PIXSELL
23.03.2015.
u 07:44

Atena je prošlog službeno od Rusije zatražila arhivske dokumente o njemačkoj okupaciji koji bi Grčkoj mogli pomoći u ishođenju odštete.

Grčka traži političko rješenje za njemačko plaćanje ratne odštete za Drugi svjetski rat, kazao je grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias u intervju za njemački Süddeutsche Zeitung, piše RT.  

- Atena želi postići dogovor u vezi odštete - rekao je Kotzias i dao naznačiti kako je Grčka za stvaranje zajedničke komisije stručnjaka iz obje zemlje koji bi raspravljali o ratnim štetama.

Traže plaćanje štete koja je nastala u okupaciji

Atena je prošlog službeno od Rusije zatražila arhivske dokumente o njemačkoj okupaciji koji bi Grčkoj mogli pomoći u ishođenju odštete. Grčka Vlada traži odštetu za štete koje su nastale tijekom nacističke okupacije države od 1941. do 1944 godine.

Grčki premijer Aleksis Cipras je argument njemačke ratne odštete izvukao u pregovorima sa Eurogrupom oko restrukturiranja velikog grčkog duga.

>>Njemački par Grčkoj dao ček kojim plaća svoj dio ratne štete iz II. svjetskog rata

>>Angela Merkel ne želi više popuštati Grčkoj

Komentara 14

SA
sablja810
08:21 23.03.2015.

Kakva ratna odsteta ?! Pa ovo je ludost. Sta je sa Francuzima, Englezima, Amerikancima ?! Drugo, Njemci su se dosad naplacali ratnih odsteta, vise od ikoga, i nikad kraja. To vise nema smisla, osim toga, Grcka je vec dvaput obestecena, kao i obitelji jos jednom posebno. Ovo je drskost, prve kategorije. Izbacit Grcku treba odmah iz EU i Eura. Grexit now !

VA
vanelic
09:37 23.03.2015.

A da Hrvatska zatraži ratnu odštetu od Mongolije? Ipak su nas Mongoli opustošili 1241.-1242... A što se tiče Grčke, ne sjećam se da sam ikada tamo u baru ili restoranu dobio račun, a da nije ispisan rukom na komadiću papira. Toliko o grčkom plaćanju poreza...

SA
sablja810
08:25 23.03.2015.

Ovo bi bilo smijesno, da nije istinito. Grckoj se pomoglo na sve moguce nacine, svakoj ekipi na vlasti novi krediti. Treba je izbacit iz € i EU, pa da vidimo, kako ce se dalje zaduzivati. Tko ce Grcima pomoci ?! Nitko, bas nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije