Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duje Čop

Željni smo pravih derbija, trebaju nam da u LP ne ispadamo smiješni

Duje Čop
Marko Prpić/Pixsell
13.02.2013.
u 20:34


Zbog snijega je danas ujutro otkazan trening na otvorenom, najveći problem uoči Rijeke je čišćenje tribina od snijega.

Snijeg i hladnoća omeli su danas dinamovce u pripremi za derbi s Rijekom. Jutarnji trening na Hitrecu trebao je biti otvoren i za novinare, ali je u zadnji tren otkazan, a igrači su se preselili na toplo. Prvo im je trener Jurčić pustio snimku utakmice s Osijekom, a uslijedilo je lagano razgibavanje.

Kova nije nenadoknadiv

– U susretu s Osijekom bili smo bezopasni, nismo igrali dobro. Međutim, nesretno smo izgubili, zaslužili smo barem bod – rekao je Dinamov napadač Duje Čop.

Vidjelo se u toj utakmici da modrima nedostaje Kovačić, ali Čop vjeruje da ga se može nadomjestiti.

– Kovačić je odličan igrač i sigurno će nam nedostajati, ali Sammir i Brozović mogu nam donijeti kvalitetu koja će popuniti tu prazninu. Ne možemo po jednoj utakmici suditi o cijeloj polusezoni, tek je početak.

Plavima sada slijedi težak raspored; već u subotu im u goste dolazi Rijeka, nakon toga gostuju na Poljudu, a potom u Maksimir stiže odlični Slaven Belupo.

– Mi smo Dinamo i od nas se očekuju pobjede. Sve osim pobjede za nas je u domaćem prvenstvu gubitak bodova – dodaje Čop.

Idemo na pobjedu

Pripreme za Rijeku već su počele. Teren se već grije kako snijeg ponovo ne bi poremetio raspored. Najveći problem, kažu u klubu, bit će čišćenje tribina.

– Drago mi je što igrači Rijeke dolaze u Zagreb s posebnim nabojem, jer ćemo ih mi jednako tako i dočekati. Ne znam puno o tome kako oni igraju, ali šef će nam do kraja tjedna sve reći o njima. Ne mogu prognozirati kako će se utakmica odvijati, ali sigurno da nećemo igrati na bod. U svakom slučaju, bit će to pravi derbi, kojih smo željni. Zato jedva čekam ligu s 10 klubova, bit će više neizvjesnih utakmica pa više ni u Ligi prvaka nećemo ispadati smiješni – kaže napadač.

Duje je na pripremama bio najefikasniji igrač modrih, postigao je četiri pogotka. Ipak, u Maksimiru se sve češće spominje da je klubu potreban egzekutor.

– Ne bojim se konkurencije, svaki je kvalitetan igrač dobrodošao, iako smatram da Dinamo ima odlične napadače – zaključio je Čop.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
22:32 13.02.2013.

– Ne bojim se konkurencije, svaki je kvalitetan igrač dobrodošao, iako smatram da Dinamo ima odlične napadače – zaključio je Čop.... >>>> ...kojima je potrebno 20 prilika da zabiju jedan pogodak.

Avatar maximus69
maximus69
22:37 13.02.2013.

Pa jel Dinamo stalno ne igra derbije, sa Lokomotivom,Interom, Osijekom...Usput,pravo je čudno kako ih je Osijek dobio, nakon što su 3 juniora za siću otišli u Dinamo prije 10 ak dana...Sve regularno kao, moš mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije