Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TE-KVON-DO

Zaninović zlatna, golobradi Jarloni osvojio broncu

'sport  zagreb 05042008 ......... stipe jarloni Taekwondo reprezentacija i izbornik Hong....... snimio_anto magzan'
'Photoshop'
12.05.2010.
u 17:56

Već prvog dana Europskog seniorskog prvenstva u te-kvon-dou u Sankt Peterburgu Hrvati su osvojili dvije medalje – 22-godišnja Lucija Zaninović (49 kg) zlato, a 18-godišnji Stipe Jarloni (58 kg) broncu.

Članica splitskog Marjana pomela je konkurenciju, a to je zlato njena prva medalja na velikim natjecanjima. Pobijedila je Turkinju Ilgun (9:6), pa bivšu europsku prvakinju, Ukrajinku Soroku (10:5). U polufinalu je nadjačala švedsku Slovenku Zajc (9:3), a u finalu Aziez iz Francuske (9:5).

– Veselim se uspjehu Lucije koja je lani pet dana prije SP-a slomila lakat. Nije bilo ni njene sestre blizanke Ane koja je imala potrgano koljeno. Njih dvije jako su povezane, pa je, umjesto da ide slaviti, Lucija požurila u sobu da joj cimerica, odnosno sestra, što prije može zaspati jer sutradan nastupa – prepričala nam je izbornica Lidija Katalinić Špoljarić.

Stipe Jarloni (58 kg) osvojio je prvu seniorsku medalju. Bivši kadetski i juniorski europski prvak mogao je postati i seniorski da nije bilo sudačke naklonosti svjetskom prvaku, Španjolcu Gonzalezu (11:14).

– Bio sam bolji, no nisu mi sudili dva udarca nogom u glavu – požalio se Jarloni.

Najveće uzdanice tek kreću

Hrvati na EP-u imaju već dvije medalje, a da naše najveće uzdanice nisu ni nastupile. Martina Zubčić (57 kg), srebrna s posljednjeg EP-a, ulazi u borilište danas, dok će aktualna europska prvakinja Sandra Šarić (67 kg) naslov braniti sutra.

U četvrtak se bori i Ana Zaninović, svjetska doprvakinja iz 2007., koja je na turnirima dokazala da se vratila na svjetsku scenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije