Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće završnica Europskih sveučilišnih igara

Zagreb i Rijeka ovog vikenda prepuni sportskih događaja

Europske sveučilišne igre
Foto: ESI
1/5
22.07.2016.
u 16:28

Rijeka će uz ove sportove u ponedjeljak imati čast da službeno zatvori Europske sveučilišne igre svečanošću koja će se održati na Korzu s početkom u 21 sat.

Europske sveučilišne igre koje u Zagrebu i Rijeci traju od 12. srpnja bliže se samoj završnici. Pred nama je vikend prepun zanimljivih natjecanja, a sportaši koji su na igre stigli iz više od 40 zemalja te preko 400 europskih sveučilišta kreću u borbu za medalje u čak 14 sportova.

Do danas su već podijeljene medalje u devet sportova, a na vrhu ljestvice osvajača medalja i dalje se nalazi Sveučilište u Zagrebu s osvojenih 18 medalja, od čega je osam zlatnog sjaja. Kada govorimo o zemljama, Hrvatska je na drugome mjestu s 23 medalje, samo jednom manje od Velike Britanije, koja je na igrama zastupljena s najvećim brojem ekipa.

Podržite hrvatske sportaše u Rijeci i Zagrebu

Nakon nekoliko dana pauze, od subote u ponovo u Rijeci kreću natjecanja, a posebnu će pozornost zasigurno privući atraktivno natjecanje u košarci 3na3 koje će se održati u samome centru grada, na riječkom Korzu. 

Publika će u Rijeci imati priliku vidjeti i studente sportaše u sportovima poput juda, plivanju te taekwandou. Posebno je zanimljivo spomenuti kako s natjecanjem kreću i studenti para sportaši u plivanju. Upravo su Europske sveučilišne igre, kojima je domaćin Hrvatska, prve koje su provele potpuno inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje potičući tako razvoj sporta za studente s invaliditetom. 

Rijeka će uz ove sportove u ponedjeljak imati čast da službeno zatvori Europske sveučilišne igre svečanošću koja će se održati na Korzu s početkom u 21 sat.

U Zagrebu za vikend završnica u devet sportova

Od petka su u Zagrebu započela natjecanja u svim preostalim sportovima. Zagrebački Jarun ovog će vikenda biti okupiran studentima i studenticama koji se natječu u uvijek atraktivnoj odbojci na pijesku, Dom sportova rezerviran je za natjecanja u stolnom tenisu, badmintonu te futsalu. Jednako tako, od petka će na teren i natjecatelji u para stolnom tenisu, drugom od dvaju sportova za osobe s invaliditetom koji su dio programa Igara. Ovog vikenda održat će se i završnica u dvoranskoj odbojci, dok će zagrebački Velesajam ugostiti atraktivan i za naše prilike egzotičan sport – sportsko penjanje. 

Ulaz na sva natjecanja besplatan je za sve zainteresirane građane. Dođite, podržite hrvatske predstavnike i uživajte u zanimljivim sportskim natjecanjima te doživite duh mladosti i veselja koji već danima živi u Rijeci i Zagrebu. Više informacija o natjecanjima te brojne druge zanimljivosti koje su vezane uz Igre možete pronaći na službenoj internet stranici ESI2016.

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
08:08 25.07.2016.

ahahahha -pa na ovo smiješno natjecanje ne ide nitko normalan... čisti promašaj. u totalno besmislenu stvar ulupalo se desetine milijuna kn građana siromašne hrvatske. probajte naći neku vijest sa ovog "natjecanja" u bilo kojoj zemlji osim hrvatske! mission impossible 3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije