Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo, Kup:

Za krunu se u nedjelju bore Jug AO i Jadran

U polufinalu Final Four kupa RH u vaterpolu sastali se Jug i Jadran
Nel Pavletic/PIXSELL
18.12.2021.
u 20:39

U nedjeljnom finalu će, očekivano, igrati Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran. Finale počinje u 18:30 sati

 

 Nakon splitskog Jadrana u finale hrvatskog vaterpolskog Kupa plasirao se dubrovački Jug Adriatic osiguranje koji je u polufinalu bio bolji od Mladosti.

 

Jug AO je ispunio ulogu favorita te je pobijedio Mladost, domaćina ovog Final foura, s 14-7 (3-1, 5-2, 3-3, 3-1). Rezultatski gledano Dubrovčani su riješili utakmicu na poluvremenu kada su imali prednost od pet golova (8-3).

Nakon toga je Jug AO spustio ritam te je održavao prednost do kraja za miran ulazak u finale. Kod Juga su s tri gola prvi strijelci bili Loren Fatović i Alexandros Papanstasiou. Dva gola je dodao Argyropoulos, dok je Jug AO imao odlično korištenje igrača više (šest od osam). Kod Mladosti su po dva gola dali Marin Dašić i Dario Rakovac.

U nedjeljnom finalu će, očekivano, igrati Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran. Finale počinje u 18:30 sati.

Podsjetimo kako je Jadran s lakih 12-6 (4-1, 2-1, 4-1, 2-3), u prvom polufinalu, svladao šibenski Solaris. Po tri pogotka za Jadran su postigli Bukić i Harkov, dok je dva dodao Čagalj. U redovima šibenske momčadi po gol su dali Goreta, Pelicarić, Penava, Koprčina, Šparada i Kadmenović.

Kup, vaterpolski Final four (polufinale):

Jug Adriatic osiguranje - Mladost 14-7 (3-1, 5-2, 3-3, 3-1)

Jadran Split - Solaris 12-6 (4-1, 2-1, 4-1, 2-3)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije