Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goluža odlazi

Za Guinnessovu knjigu rekorda – Zagreb smijenio i trećeg trenera

PPD Zagreb - Nexe
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
16.05.2017.
u 20:00

U preostalih pet kola Lige za prvaka momčad će voditi Kasim Kamenica koji je ionako potpisao ugovor od sljedeće sezone.

Rukometni klub PPD Zagreb završit će sezonu s četvrtim trenerom. Vjerojatno su “plinari” jedini klub na svijetu koji je u samo jednoj godini promijenio čak tri trenera. Počeo je Veselin Vujović koji je nakon četiri uzastopna poraza u Ligi prvaka sporazumno raskinuo ugovor. Silvio Ivandija ostao je šest mjeseci i u tom vremenu uspio je izboriti osminu finala Lige prvaka i ostvariti plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige gdje je Zagreb bio četvrti. Ivandija je smijenjen jer je momčad djelovala prilično bezvoljno i bezidejno pa je doveden Slavko Goluža.

On je odradio Final-Four SEHA Gazprom lige, pet kola Lige za prvaka Hrvatske i završni turnir hrvatskog kupa. I bez obzira na to što je osvojen hrvatski kup, doduše tek nakon izvođenja sedmeraca, Goluža je morao odstupiti. Vidjelo se da nekadašnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije nema kontrolu u svlačionici, a neki njegovi potezi u finalu kupa bili su pomalo nelogični. Primjerice, Stipe Mandalinić nije odigrao ni minutu, a Lovro Jotić čak je ostao na tribini, kao višak. A riječ je ipak o dva reprezentativca Hrvatske.

– Uprava kluba donijela je odluku kako je najbolje da trener kojega smo nedavno predstavili kao našeg šefa struke za iduću sezonu, Kasim Kamenica, dobije priliku kroz preostalih pet susreta i nekoliko desetaka treninga upoznati naše rukometaše kako bi imao bolji uvid u stanje prve ekipe i kako bi što bezbolnije krenuli u pripreme za novu sezonu. Sigurni smo da je ovo dobra odluka koja će olakšati fazu prilagodbe novog trenera na igrače i obrnuto – istaknuo je Ante Ančić, direktor kluba.

Goluža je ostao “cool”.

– Nema ljutnje. Oni su potpisali s Kasimom, a ja sam bio tu samo da pomognem ovih nekoliko mjeseci. Rastanak je bio džentlmenski – rekao je Goluža koji će od 1. srpnja u slovački Tatran.

PPD Zagreb - Nexe
1/16

Komentara 3

DU
Deleted user
07:48 17.05.2017.

Trener je taj koji radi na spremi igraća uigranosti ekipe odlučuje kako će ekipa igrati. Goluža je bio dobar igrać al kao trener puno slabiji. Trebao je početi sa manjim klubom Zagreb je malo veća riba i igraći malo veći kalibar.

KA
kalinovac
06:37 17.05.2017.

nije ni trebao ni doći,to su sve umišljeni stručnjaci,kao i u svim spoprtovima.Ako ima igrače onda je izvrstan trener ali ako nema onda je neznalica jer ih nezna podučavati.Sjetimo se Ćire,trener nad trenerima,što je sve pokušavao sa Zagrebom pa ništa.

VO
Volimrukomet
19:56 19.05.2017.

Ma sve je to normalno u Hrvatskom Rukometu. Nece me cuditi ako i taj Kamenica ne bude ostisao poslije par utakmica, a Bozic nece sigurno doziviti na klupi PPD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije