Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepolovljena Cibona

Vulić: Ne znam da je itko, poput nas, duže vrijeme morao igrati sa samo pet seniora

Josip Regović/Pixsell
17.11.2023.
u 10:30

Cibosi večeras (petak) gostuju u Podgorici kod Studentskog centra a u nedjelju ih (u 18 sati), sa samo pet seniora, čeka "bitka za Zagreb" s novostečenim rivalom Dinamom u derbiju Favbet Premijer lige

Nakon momčadi crnogorskog Mornara, košarkaši Cibone pobijedili su još jednog izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ABA ligi. Krajem prošlog nadjačali su, i to na gostovanju, Krku (72:54) što je njihovu omogućilo nešto mirnije snove u nastavku regionalnog natjecanja u kojem cibose već večeras čeka vrlo teško gostovanje u Podgorici, kod Studentskog centra (21 sat).

Nakon što su doživjeli pet uzastopnih porazu, cibosi su izborili dvije rudarske pobjede u nizu nakon kojih je strateg vukova Jakša Vulić, koji u datim neverama jako dobro brodi, mogao barem malo odahnuti:

- Nama će svaka pobjeda biti rudarska. Pobjeda nad Krkom znači nam puno iz tri razloga. Prvi je da smo pobijedili izravnog konkurenta u borbi za ostanak, drugi da je pobjeda gostujuća a treći je da smo dobili sa 18 razlike što u mogućim krugovima, na kraju sezone, može biti prednost. O tome se sada ne razmišlja no to može biti vrlo bitan detalj.

U utakmici domaćeg Prvenstva, cibosi su u prošli petak pobijedili domaći Dubrovnik i to sa samo pet seniora, koliko ih ima pravo igrati Favbet Premijer ligu. Već u nedjelju slavili su u Novom Mestu, ovaj put u punom sastavu. Koliko je teško tako pripremati utakmice i voditi treninge?

- To je veliki problem jer preostala petorica seniora, koji ne mogu igrati domaće prvenstvo, trenirali su u Zagrebu dok su neki od ovih u Dubrovniku morali igrati i po 40 minuta. Ne mogu se sjetiti niti jedne sportske momčadi da funkcionira ovako, no zasad nam uspijeva.

Vulić se nada skidanju blokade na Hrvatskom košarkaškom savezu da može računati na kompletnu momčad u svakoj utakmici domaćeg Prvenstva.

- Mi smo se pokušali distancirati od svih priča koje klub prate, od priča o blokadama i preoblikovanju. Nadam se da će naša kancelarija konačno skinuti tu blokadu no, zadnje što sam čuo, prioritet je da se skine blokada s Fine da klub može krenuti u preoblikovanje. A to znači da ćemo i dalje morati igrati domaće Prvenstvo sa samo pet seniora. Sa skidanjem blokade na Fini dobilo bi se vrijeme da se provede proces preoblikovanja a to bi onda značilo, vjerujem, i mogućnost skidanja blokada na HKS-u što bi dovelo do našeg kompletiranja. Zadnja informacija koju sam dobio jest da neće biti ništa od skidanja blokada dok se ne odradi preoblikovanje a to je postupak koji ne ide tako brzo.

A tako će zacijelo biti i u nedjelju (18 sati) kada cibose čeka "bitka za Zagreb". Naime, Vulićev sastav će se tada namjeriti na Dinamo, klub s kojim Cibona dijeli skor (7-1) i drugo mjesto na ljestvici Favbet Premijer lige.

- Iz Podgorice se vraćamo u subotu popodne tako da dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu za Dinamo baš i nećemo imati.

Da li, u tako visokom tempu odigravanja utakmica, igrači svog trenera pitaju "kad će plaća"?

- O tome mene ne pitaju ali osluškujemo mi njihovo bilo, čujemo kroz njihove razgovore u teretani, na zagrijavanju. Ono što ja od njih tražim da kad dođu na trening te stvari ostave po strani i zasad imaju visok prag tolerancije. Ovo je skupina karakternih momaka i mi smo u startu, već kroz pripreme, stvorili dobru kemiju. To što smo napravili tada funkcionira i sada i iznimno sam zadovoljan načinom kako razmišljaju. Imali smo pet poraza zaredom i nije bilo lako zadržati dobru atmosferu u svlačionici. Jest, bude i lošijih partija ali je najvažnije da ostanemo skupa. Nemam ja iluzija da nam se neće opet dogoditi da vežemo poraze no u takvim razdobljima kemija momčadi je najvažnija - ističe Vulić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije