Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cibona nastavila niz pobjeda slavljem u Novom Mestu

Zagreb:  KK Cibona i KK Zadar otvorili 1. kolo Favbet Premijer lige u Košarkaškom centru Dražen Petrovi?
Goran Stanzl/PIXSELL
13.11.2023.
u 21:31

Cibonu su do pobjede predvodili Domagoj Vuković sa 16 koševa i devet skokova, Tomislav Buljan sa 14 koševa i pet skokova, te Domagoj Proleta sa 11 koševa i šest skokova.

U susretu 7. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je na gostovanju u Novom Mestu pobijedila Krku sa 72-54 ostvarivši drugu pobjedu sezone, dok je Krka upisala šesti poraz. Bila je to ujedno peta Cibonina uzastopna pobjeda u svim natjecanjima.

Niz pobjeda je počeo utakmicom u Splitu, a nastavio se protiv Mornara, Cedevite Junior, Dubrovnika te danas Krke.

Cibona je dobro ušla u susret, povela je 12-5, imala je i 15-6, da bi na koncu prve četvrtine rezultat bio 17-11 za "Vukove".

U drugoj četvrtini Cibona je povela i s devet razlike (20-11), Krka se vratila izjednačivši na 28-28, ali su gosti na odmor ipak otišli sa +6 (34-28). Cibona je bila bolja i u trećem periodu (12-11), a pobjedu je osigurala u zadnjoj dionici pobjegavši na 18 razlike (69-51).

Cibonu su do pobjede predvodili Domagoj Vuković sa 16 koševa i devet skokova, Tomislav Buljan sa 14 koševa i pet skokova, te Domagoj Proleta sa 11 koševa i šest skokova. Kod domaćina najefikasniji su bili Isaiah Cousins sa 16 koševa, šest skokova i šest asistencija, te Jurij Macura sa 10 koševa i 10 skokova.

"Čestitke mojim igračima na pobjedi, ne toliko na kvalitetnoj igri. Ova pobjeda je za nas izuzetno važna, kod igrača obje momčadi osjetio se grč zbog važnosti utakmice. U pripremi utakmice odlučili smo preuzeti rizik šuta za tri poena visokih igrača Krke i to nam se večeras isplatilo. U drugom poluvremenu kad smo povezali nekoliko trica prelomili smo utakmicu," kazao je Cibonin trener Jakša Vulić.

Cibona s dvije pobjede i pet poraza drži 10. mjesto, Zadar je stepenicu više (3-4), a Split stepenicu niže (1-6). Vode Budućnost i Crvena zvezda sa po šest pobjeda i jednim porazom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije