Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovo pojačanje

Vratio se Ademi: Kako se slatko umoriti u Maksimiru

Arijan  Ademi vratio se treninzima
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
09.08.2017.
u 10:22

Pivarić potpisao za Dinamo Kijev, u Maksimir stižu dva milijuna eura.

Najvjerniji navijači Dinama nakon dugo vremena imali su priliku pratiti trening svojih miljenika. To je prizor kojeg jako dugo nismo vidjeli u Maksimiru. Ovog puta bilo je najviše djece s roditeljima što pak ne viđamo često na utakmicama. Trening je sinoć otvoren povodom povratka jednog od najboljih Dinamovih veznjaka – Arijana Ademija.

Zbog kašnjenja modrih 15 minuta, navijači su postajali polako nestrpljivi, a najmlađi se otimali roditeljima kako bi malo potrčali po zelenom tepihu. Jednako jaku želju da potrči tom travom imao je i makedonski reprezentativac Ademi puna 22 mjeseca, koliko je trajala Uefina suspenzija.

Dinamo ga nije zaboravio

- Nisam dugo trenirao i stvarno sam se umorio, ali to je slatki umor! Obećavam da ću se s momčadi potruditi vratiti naslov prvaka – rekao je Ademi i nastavio:

– Ima dosta igrača s kojim sam i prije dvije godine bio u momčadi, a neke sam tek danas upoznao i stvarno su mi super - govorio je kapetan plavih.

Podsjetimo, Ademi je suspendiran u listopadu 2015. godine kada mu je nakon utakmice s Arsenalom pronađena zabranjena supstanca. Bio je na dopingu, ali, kako je kasnije pokazala presuda Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS), nije bio svjestan uzimanja te supstance jer je bila dio dopuštenog pripravka. Ta presuda smanjila je drakonsku kaznu Uefe s četiri na dvije godine.

Bili su to dugi i mučni dani iza njega, ali Ademi je u nekoliko navrata isticao novinarima kako je to sada iza njega i kako je iz svega toga izašao snažniji. Sedma godina od dolaska u Dinamo iz Šibenika ipak mu je donijela sreću, a modri ga ni u jednom trenutku nisu zaboravili. Bili su uz njega za vrijeme presuda, a ugovor su vjerno održavali. Ipak, on im je jedan od najboljih veznjaka i mnogi koji su došli u ovih godinu i deset mjeseci, prema kritičarima, nisu baš bili dostojna zamjena.

A Ademi je s Dinamom u pet godina igranja osvojio dosta toga. Pokušali su ga zamijeniti, tražili rješenja, ali povratak Ademija još kako je sladak.

Treba više otvorenih treninga

- Nedostajali su ovi otvoreni treninzi. Treba ih biti češće. A Ademi je legenda! Nestrpljivo smo čekali da dođe i jedva čekamo da opet zaigra – rekao je jedan od navijača koji je došao sa suprugom i djecom.

Nakon što su se stadionom zaorili Dinamovih najmlađih akademaca koji su pozdravili Arijana, navijači su vjerno pozdravljali najbolje igrače prošloga Dinamovog susreta u kojem su slavili nad Hajdukom. Za obrane protiv Splićana klicali su golmanu Livakoviću, strijelcima u derbiju, ali i svim ostalim igračima plavih. Čim su završili sa zadnjim istezanjem, oko igrača su se okupili brojni navijači kako bi dobili sliku i autogram.

Za vrijeme treninga stigla je vijest kako je Josip Pivarić službeno potpisao transfer u Dinamo Kijev napustivši modre. Navodno bi za dosadašnjeg dokapetana, koji nije bio u prvom planu kod trenera Marija Cvitanovića, Dinamo trebao dobiti oko dva milijuna era, a Pivarić je potpisao na tri godine. Plavi tu imaju rješenja u Lecjaksu i Sosi, a Pivarić u Kijevu ima priliku zadržati svoj reprezentativni status.

Komentara 4

MA
Magnificus
10:57 09.08.2017.

ademi dobrodošao natrag! a pivariću sretno u novom klubu!

AR
Artukovic
10:55 09.08.2017.

Dobro doasao ponovno među plave lavove Ademi.Sretno Pivaricu i sad rasturi Ukrajnu.

MI
mingo@
12:51 09.08.2017.

Sretno Ademiu. Niti najmanje ne sumnjam da će biti veliko pojačanje. Kaj reć, odnosno kaj mislite o visinama odštete za Ristovskog i Pivarića? Iz Dinamovog stajališta, Ristovski i nije neki igrač, i obrnuto. Griješim li ili...... ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije