Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U izboru Lena

Vratar europskih prvaka iz Splita tek četvrti vaterpolist Europe

Marko Bijač
Ivica Galović/PIXSELL
17.02.2023.
u 21:20

Glasovalo je 70.000 navijača i oni su donosili 30 posto ukupnih bodova, dok su o preostalih 70 odlučili članovi Lena i njegovih tehničkih odbora za svaki sport posebno

Najbolji europski vaterpolist u 2022. godini bio je vratar španjolske reprezentacije (svjetskih prvaka iz Budimpešte) Unai Aguirre, objavio je Len. On je dobio 36,39 posto bodova. Naš vratar Marko Bijač, najzaslužniji za osvojeno europsko zlato u Splitu, zauzeo je četvrto mjesto s 14,92 posto, a između njih dvojice plasirali su se Mađar Szilard Jansik (23,96) i Španjolac Alvaro Granados (14,93).

Glasovalo je 70.000 navijača i oni su donosili 30 posto ukupnih bodova, dok su o preostalih 70 odlučili članovi Lena i njegovih tehničkih odbora za svaki sport posebno.

Bijač je jednom već bio proglašen najboljim europskim vaterpolistom, zbilo se to za 2017. godinu u kojoj se Hrvatska okitila svjetskim naslovom na prvenstvu u Budimpešti. Osim njega još jedan se hrvatski vaterpolist može pohvaliti takvim (europskim) priznanjem - legendarni Miho Bošković i to za 2012. kada je Hrvatska u Londonu osvojila olimpijsko zlato.

Za najbolju vaterpolisticu Europe izabrana je Aguirreova sunarodnjakinja Judith Forca koja je na EP-u u Splitu osvojila zlatnu medalju, na SP-u u Budimpešti bila je petoplasirana s reprezentacijom Španjolske, ali najbolja strijelkinja cijelog natjecanja, osvajačica zlata u Svjetskog ligi, a braneći za svoj klub Sabadell igrala je finale Eurolige ili najjačeg ženskog klupskog natjecanja u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije