Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE U VODSTVU

Verstappen savršenom vožnjom ostao ispred bržeg Hamiltona i slavio u SAD-u

F1 Grand Prix of USA
HOCH ZWEI
24.10.2021.
u 22:45

Verstappen (287.5) je sad odmakao Hamiltonu na 12 bodova, a do kraja ove sezone ostalo je još pet utrka. Iduća je na rasporedu Velika nagrada Mexico Cityja 7. studenog

Nakon dvije godine čekanja opet smo gledali utrku u Austinu za Veliku nagradu SAD-a, i to pred 140 tisuća gledatelja.

U strahovito zanimljivoj utrci smo gledali taktičko nadmudrivanje Mercedesa i Red Bulla te borbu na stazi između glavnih kandidata za naslov prvaka.

Završnica je bila strahovito uzbudljiva, a na kraju je do vrlo važne pobjede došao Max Verstappen u Red Bullu izdržavši pod pritiskom drugoplasiranog Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji je u završnoj fazi utrke bio znatno brži.

Verstappen je na startu izgubio svoje prvo mjesto protiv Hamiltona, ali boljom je taktikom svoje momčadi išao ranije po nove gume i taj rizik se na samom kraju utrke isplatio.

Lewis je na samom kraju kao drugoplasirani imao prednost svježijih guma i smanjivao je Maxovu prednost iz kruga u krug, a kad su svi mislili da će ga Britanac prestići Hamilton nije uspio upaliti DRS u posljednjem krugu i to je na kraju bio ključ Maxove pobjede, uz naravno, briljantnu vožnju Nizozemca.

Treći je završio Sergio Perez u drugom Red Bullu i time oduševio svoje sunarodnjake iz obližnjeg Meksika koji su ga došli bodriti.

Verstappen (287.5) je sad odmakao Hamiltonu na 12 bodova, a do kraja ove sezone ostalo je još pet utrka. Iduća je na rasporedu Velika nagrada Mexico Cityja 7. studenog. 

Komentara 1

Avatar kumic
kumic
14:27 25.10.2021.

Edi Džindo nemoj javno svršavati na blentu max-a radi to doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije