Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Verstappen s punim pravom nazvao Hamiltona glupim idiotom: Ovo se ne radi na treningu

Russian Grand Prix - Race - Sochi Autodrom
Andy Hone
23.10.2021.
u 12:27

Ovakvi potezi koje Hamilton radi čak ni tijekom utrke nisu dobro prihvaćeni, ali, hajde, u tom se slučaju donekle i mogu tolerirati. Međutim, na slobodnom treningu u kojem se testiraju automobili i testira se staza ovakvo što je krajnje neprimjereno.

Lewis Hamilton tijekom cijele ove sezone pokazuje nervozne poteze jer zna da pokraj sebe konačno ima konkurenta koji mu može oduzeti naslov prvaka Formule 1. 

Max Verstappen briljira i trenutno vodi ispred Hamiltona za šest bodova u ukupnom poretku, a Britanac je vidno iživciran svaki put kad Nizozemac pokaže bolje vozačke vještine od njega. 

Najnoviji slučaj se dogodio na slobodnom treningu uoči Velike nagrade SAD-a koja je na rasporedu sutra navečer. Prije ciljne ravnine Hamilton je oduzeo putanju Verstappenu i otjerao ga izvan staze, da bi se na kraju Max vratio, te je dvojac konkurenata za naslov vozio 'kotač uz kotač' tijekom ciljne ravnine. 

# 33 Max Verstappen (NED, Red Bull Racing), # 44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes-AMG Petronas F1 Team), F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by HOCH ZWEI)
Foto: HOCH ZWEI

Naknadno ga je u zavoju Verstappen pustio te svojem timu preko radija prokomentirao Hamiltona rekavši da je "glupi idiot" dok mu je u vožnji vidno pokazao srednji prst. Verstappen je to rekao onako, s podsmijehom, bez previše panike, iako je Hamiltonov potez bio u najmanju ruku neukusan.

Ovakvi potezi čak ni tijekom utrke nisu dobro prihvaćeni, ali, hajde, u tom se slučaju donekle i mogu tolerirati. Međutim, na slobodnom treningu u kojem se testiraju automobili i testira se staza ovakvo što je krajnje neprimjereno

Nije to prvi put da Hamilton igra prljavo protiv Maxa, samo se ove sezone takvo što dogodilo barem deset puta.

Video situacija sa slobodnog treninga pogledajte OVDJE.

Komentara 2

JU
jurajuric120
15:48 23.10.2021.

jedina stvar koju priznam Hamiltonu je menađment guma. niko ne upravlja potrošnjom guma ko on i to govorim 30 godina unatrag kak pratim formulu. za sve drugo prosječni vozač u nadprosječnom bolidu. i Alonso i Roseberg su mu pokazali gde mu je mesto dok su vozili iste bolide.

MO
modovisisajteMaraschino
15:11 23.10.2021.

Realno, Hamilton ima sreće da je svih ovih godina imao vrhunski bolid te nije imao izravnog konkurenta, čak ni u momčadskom kolegi koji je bio samo vodonoša. Svaki puta kada bi bilo problema sa bolidom, gumama ili u kišnim uvjetima, Hamilton je prosječni vozač. Može on imati više titula i pobjeda, ali realno da je imao pravu konkurenciju tek onda bi se pokazalo da li je najveći. Mislim da kad bi ga vratili 30 godina u prošlost, u bolide sa mehaničkim mjenjačem i bez elektronike, da bi bio na začelju, a ne prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije