Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP VATERPOLO 2024.

Vaterpolisti Slovačke i Srbije pobjedama otvorili EP: Izrael u potpunosti deklasiran

Dubrovnik: Susret Slovaćke i Slovenije na Europskom prvenstvu u vaterpolu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
05.01.2024.
u 20:10

Ovo Europsko prvenstvo značajno će se razlikovati od prijašnjih turnira u pogledu sustava natjecanja ili načina igranja. Tako su na osnovu plasmana na prethodnom Europskom prvenstvu u Splitu 2022., reprezentacije podijeljene u dvije divizije ili jakosne grupe

Vaterpolisti Srbije i Slovačke pobjedama su otvorili nastup u skupinama C i D Europskog prvenstva u Dubrovniku i Zagrebu. Srbija je u susretu 1. kola C skupine Divizije 2 uvjerljivo slavila protiv Izraela sa 22-1 (6-0, 5-0, 5-1, 6-0). Aktualne olimpijske pobjednike predvodio je Marko Radulović sa četiri gola. Izrael je jedini pogodak uspio zabiti sredinom treće četvrtine iz peterca, a strijelac je bio Ronen Gros. U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Njemačka i Malta.

U susretu 1. kola D skupine Divizije 2, Slovačka je pobijedila Sloveniju sa 11-7 (5-2, 0-1, 2-2, 4-2). Slovačka je povela 4-1, no Slovenija je uspjela izjednačiti na 5-5. Slovaci su potom uzvratili s tri gola u nizu (8-5) i više nisu ispuštali prednost. U slovačkim redovima najefikasniji je bio Marek Tkač sa četiri gola, dok je na suprotnoj strani Jaša Kadivec zabio tri gola. U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Nizozemska i Rumunjka.

GALERIJA Hrvatski vaterpolisti svladali Mađarsku i osvojili europsko zlato

Dubrovnik: Susret Slovaćke i Slovenije na Europskom prvenstvu u vaterpolu
1/25

Podsjetimo, ovo Europsko prvenstvo značajno će se razlikovati od prijašnjih turnira u pogledu sustava natjecanja ili načina igranja. Tako su na osnovu plasmana na prethodnom Europskom prvenstvu u Splitu 2022., reprezentacije podijeljene u dvije divizije ili jakosne grupe. Diviziju I čine 8 najboljih momčadi iz Splita 2022., dok su ostali u Diviziji II. Skupine A i B su u Diviziji I, a skupine C i D u Diviziji II.

VEZANI ČLANCI:

Dvije prvoplasirane momčadi iz skupine A i B će se izravno plasirati u četvrtfinale. Momčadi koje će zauzeti treće mjesto u skupini A i B igrat će osminu finala s momčadima koje zauzmu drugo mjesto u skupini C i D. Reprezentacija koja bude četvrta u skupini A i B, ‘križat’ će se s prvoplasiranim sastavom iz skupine C i D. Pobjednici tih utakmica plasirat će se u četvrtfinale.

VIDEO Rival teško optužio Hrgovića. Tvrdi da koristi prljave trikove u ringu i namjerno radi jednu stvar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije