Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUIGRAČI U BAYERNU

Van Buyten: Mandžukiću nećemo ostaviti ni metar prostora

Mandžukić Van Buyten
Peter Kneffel/DPA/PIXSELL
11.10.2013.
u 10:47

– Mandžukić je vrhunski napadač, ali i moj dobar prijatelj. Njegova najveća osobina? Kompletan je napadač – rekao je Van Buyten.

Daniel van Buyten večeras će na Maksimiru imati težak zadatak čuvati Marija Mandžukića. Branič belgijske reprezentacije suigrač je s Mandžom u Bayernu pa najbolje zna koliko je opasan hrvatski napadač.

– Mandžukiću nećemo ostaviti ni metar prostora. On je vrhunski napadač, ali i moj dobar prijatelj. Njegova najveća osobina? Kompletan je napadač. Naporno trenira, dobro se kreće i odličan je u završnici – rekao je Van Buyten za belgijske medije.

Mandžo nije igrao posljednje dvije utakmice za Bayern.

– To će ga samo motivirati. Iskoristit će ovu utakmicu kako bi se pokazao Guardioli. Jak je u glavi.

Ni Van Buyten ne igra baš u Bayernu. Hoće li mu to biti problem?

– Ne brinite, odradit ću svoj posao. Ako si pravi profesionalac, redovito treniraš. Tek je početak sezone i ritam ne bi trebao biti problem.

Belgijski branič već je jednom igrao na Maksimiru. Bilo je to 2003. godine kada je Hrvatska sa 4:0 slavila u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

– Ta je utakmica iza nas. Hrvatska danas ima sasvim drukčiju momčad nego tada.

Van Buytenu je 35 godina na leđima.

– Imamo pet bodova prednosti dvije utakmice prije kraja. Nikad nisam bio u tako ugodnoj situaciji. Shvatio sam da bi mi ovo mogle biti posljednje kvalifikacije u karijeri. Dođe ti da se zamisliš.

>> Novi Štimčev eksperiment: Protiv Belgije u formaciji 3-4-2-1

>> Stanić upozorava Belgijce: Najbolji smo kad je najvažnije

>> Tečaj je 1.80 da će se Hrvatska plasirati na SP

>> Studenti i profesori odjeveni u crveno-žuto gledat će vragove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije