Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz dohe

Dalić otkrio stanje s Vlašićem i komentirao ispad kanadskog izbornika: 'Zaslužujemo poštovanje'

KATAR 2022 - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
26.11.2022.
u 13:05

'Izbornik Kanade je sve rekao. Jedva čekam utakmicu' poručio je Perišić

Vatreni sutra od 17 sati igraju utakmicu drugog kola po grupama na katarskom SP-u. 

Zlatko Dalić i Ivan Perišić, jedan od senatora, dan uoči vrlo važnog ogleda odradili su službenu Fifinu press konferenciju.

Još se uvijek ne zna tko će nastupiti u prvih 11, postoji mogućnost kako će se dogoditi i određene promjene. 

Što su rekli izbornik i hrvatski nogometaš iz Tottenhama, pročitajte ispod. 

- Prebacili smo trening u večernji termin, jedan trening smo odradili nakon Maroka. Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 1 sat (lokalno) poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti - rekao je Dalić u uvodu te otkrio kakvo je stanje s Nikolom Vlašićem

- Vlašić nije bio jučer na treningu, ali očekujem ga popodne, da konkurira. Vidjet ćemo tko će početi. Moramo biti puno spremniji nego u prošloj utakmici, a ovo izdanje pripisujem ranom terminu utakmice.

- Prvo mi je prvenstvo u ovom periodu, za sve reprezentacije je nešto novo. U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Defenzivno je bilo jako dobro, ali ofenzivno nije kako mi znamo. Imamo još jedan trening, mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku. - kaže Perišić.

- Rekao sam da nam fali više odlučnosti jer se nismo uspjeli nametnuti. Rani termin utakmice puno toga nam je poremetio, imali smo sedam dana pripreme za njega, ali teško je bilo. Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku. U ovakvim situacijama pokazivali smo već pravo lice, pa i nakon Eura, očekujem ga i sada. Ne smijemo srljati, ne napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru, nego igrati okomitije, s više dubinskih lopti. Hrvatska će to i pokazati.

- Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet. Ne stvara mi to glavobolje, imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo. Nije da ne vjerujem, dapače. Ali nema potrebe uspoređivati dvije generacije. Ovdje je šest, sedam igrača s prošlog SP-a, dolazi nova generacija i mi stvaramo momčad. Ali želimo stvoriti i rezultat. - rekao je Dalić, a onda se osvrnuo na mjesto prvog napadača...

26.11.2022., Qatar National Convention Centre, QNCC, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci utakmice Hrvatska - Kanada na SP u Kataru. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic i igrac Ivan Perisic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Nemojte me tjerati da kažem tko će biti prva špica. Imamo četvoricu napadača, svatko sa svojim kvalitetama, i izabrat ćemo najboljeg i prema protivniku i njegovom sustavu igre. Činjenica je da smo imali napadača koji je imao energiju i odlučnost i u obrani, a sad ćemo izabrati najboljeg za iduću utakmicu. - zamolio je Dalić kojeg su novinari još jednom upitali što misli o ružnom komentaru izbornika Kanade

- Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. To smo zaslužili svojim ponašanjem i rezultatima. Mi poštujemo svakoga i to očekujemo od suparnika. Tako i Kanađani moraju poštovati nas. Riječi kanadskog izbornika ne pokazuju poštovanje. Mi smo viceprvaci svijeta. Ali neću komentirati tuđe izjave. Bit ćemo spremni.

- Svaki igrač mora dati više, pogotovo ofenzivno. Ne smijemo nešto izmišljati, to je naš nogomet. Čim izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Idemo probati odigrati kao u Ligi nacija i na zadnjih par prvenstava i onda nema straha. Fokus je na ovoj utakmici, a gdje ću biti za dvije ili četiri godine, ne znam. Idem utakmicu po utakmicu, cilj mi je igrati što više i raditi svaki dan... Polako. Aplikacija za igrače? Dobra je, mogu se vidjeti situacije s utakmice, vidjeti kakvi smo bili i kako se popraviti u idućoj utakmici. - poručio je Perišić.

26.11.2022., Qatar National Convention Centre, QNCC, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci utakmice Hrvatska - Kanada na SP u Kataru. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic i igrac Ivan Perisic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Gledali smo Kanadu protiv Belgije koliko su trčali i odgovarali presingom, Belgija nije mogla odgovoriti. Moramo biti na tom nivou trkački i agresivnošću. Ipak smo mi Hrvatska i ako budemo prikazali našu igru, to će biti pozitivno. Dobro su igrali i dobro odigrali protiv Belgije. - smatra Ivan. 

Bio je gušt igrati s Daviesom po lijevoj strani, trkački je moćan, nebo mu je granica. Jedva čekam igrati protiv njega i ostalih, da pokažem što možemo. Nadam se dobrom uspjehu. - zaključio je Perišić. 

Standings provided by Sofascoreu

 

>> VIDEO: Dalić gospodski odgovorio izborniku Kanade koji kaže da će sj*ebati Hrvatsku: Mi pričamo na terenu!

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 25

VI
vidigal
13:19 26.11.2022.

Nista, nasi nema drugoga, dokazite na terenu da ste bolji od Kanade, nabijte ih na k...c (narocito njihovog golmana) I to ce im bit odgovor

Avatar urok_eye
urok_eye
14:00 26.11.2022.

Tako tako, Daliću! Neka si rekao FIFAi što ih ide! A Kanadi ćemo pokazati na terenu što kod Hrvata znači sj**ati protivnika. I fizički pshihički.

PU
Pametan-u-moru-ludih
16:42 26.11.2022.

Hrvatska nema napada od kada je Mandzo u penziji. Ovi danasnji baletani nemaju pojma kako zabiti gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije