Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA 1961 - RIJEKA (1-1)

Bez pobjednika u Puli! Istra šokirala Rijeku. Riječani bi mogli pasti bez prvog mjesta

Pula: Susret 12. kola SuperSport HNL-a između Istre i Rijeke
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.10.2023.
u 17:05

Utakmicu 12. kola domaćeg prvenstva odigrali su Istra 1961 i Rijeka. Riječani su ušli kao favorit i poveli golom Nike Jankovića u 21. minuti. Sve je teklo po planu momčadi Željka Sopića u prvom poluvremenu. Zatim je u drugom uslijedio šok pogotkom Frane Mlinara za 1-1. Rijeka nije uspjela vratiti vodstvo, a obzirom na ishod utakmice Hajduka i Osijeka ovaj bi ih propust mogao koštati prvog mjesta na tablici

U pretposljednjem susretu 12. kola HNL-a nogometaši Istre 1961 i Rijeke su osvojili po bod, odigrali su u Puli neodlučeno 1-1 (0-1). Rijeka je povela golom Nike Jankovića u 22. minuti, dok je za Istru 1961 izjednačio Frano Mlinar u 48. minuti. Pulska momčad je time prekinula negativan prvenstveni niz budući je izgubila posljednje četiri utakmice i u tom razdoblju nije postigla ni jedan pogodak. Ovim remijem stao je i pozitivan niz vodeće Rijeke koja je imala četiri pobjede u prvenstvu u posljednja četiri nastupa.

Rijeka uz utakmicu više ima dva boda više od drugoplasiranog Hajduka, dok je Istra 1961 ostala pretposljednja. Nije dugo trebalo gostima iz Rijeke za pogodak. Nakon samo deset minuta domaću mrežu ja zatresao Pašalić, ali je vodstvo Rijeke poništeno zbog zaleđa. No, spasa za pulski sastav nije bilo u 22. minuti. S više od 20 metara je pucao Niko Janković. Lopta je na svom putu nekoga dotaknula, promijenila smjer i prevarila domaćeg vratara Majkića.

GALERIJA  Istra šokirala Rijeku i uzela bod. Riječani bi mogli ostati bez prvog mjesta na tablici

Pula: Susret 12. kola SuperSport HNL-a između Istre i Rijeke
1/14

Potom je domaćin tražio jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom igrača Rijeke u svom šesnaestercu, ali savršenu priliku za izjednačenje Istra 1961 nije dobila. Do kraja prvog dijela još je tri prilike imala Rijeka, ali se na odmor otišlo uz minimalnu prednost gostiju.

VEZANI ČLANCI:

Najbolja je bila ona u sudačkoj nadoknadi. Ivanović je pucao s vrha šesnaesterca, a premda se lopta odbila od Majstorovića domaći vratar Majkić je sjajno reagirao i spriječio 2-0 suparnika. Promašaje Rijeke domaćin je kaznio odmah početkom drugog dijela. Lijepu akciju golom za 1-1 je okrunio Mlinar, a taj je pogodak potpuno oslobodio pulske igrače koji su u idućih petnaest minuta imali nove dvije šanse za potpuni preokret.

Prvo je zaprijetio Maurić, ali je pucao preko vrata, dok je potom malo zakasnio Vuk u dobroj prilici za novi domaći pogodak. Do kraja susreta igralo se ravnopravno. Oba su sastava mogla zabiti drugi pogodak vrijedan tri boda, ali je ostalo 1-1. U posljednjem susretu ovog kola, u derbiju na Poljudu, od 18 sati igraju Hajduk i Osijek.

VIDEO Jakirović: Igramo s ekipom koja je pokazala da može napraviti brojne probleme suparničkoj momčadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije