Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Hrvoje Akrap objasnio zašto Luku Bukića vidi kao najboljeg: Pokazao je potencijal

Luka Bukić
16.12.2021.
u 18:30

Vaterpolist godine: Hrvoje Akrap najboljim u 2021. smatra Luku Bukića

Osim što je bivši vaterpolist, trener i direktor, a sadašnji predsjednik Mornara, Hrvoje Akrap je od 2014. do 2019. obnašao i važnu dužnost pročelnika za sport i sportsku infrastrukturu Grada Splita. Danas radi u upravi grada na poziciji voditelja ključnih gradskih projekata. Koliko mu je u tome pomogla završena elektrotehnika na splitskom FESB-u?

Omogućili klubovima uzlet

– Naravno da mi je fakultet pomogao jer danas bez njega ne bih mogao voditi ozbiljne projekte. Tema splitskog vaterpola je duboka, ali moram istaknuti da smo mojim dolaskom na pročelničko mjesto uspjeli zaustaviti njegovo daljnje propadanje. Omogućili smo klubovima jedan normalan rad i mogućnost za novi uzlet. Mornar je 2015. i 2016. igrao polufinale Eurokupa, a posljednjih godina Jadran igra Ligu prvaka, pri čemu moram pripomenuti da trenutačno u Jadranu igra osam igrača poniklih u Mornaru.

Je li peto mjesto reprezentacije na olimpijskom turniru u Tokiju za vas uspjeh ili neuspjeh?

– Veliki neuspjeh svakako nije, ali nije ni uspjeh jer nismo osvojili medalju na OI, prije toga ni na EP-u, a razlozi su vjerojatno višestruki. A navikli smo javnost na odličja. No vaterpolo je bio jedini momčadski sport u kojem smo nastupili na OI, a ondje je nedostajalo malo i sreće u nekim trenucima. Odigrali smo u Tokiju i neke vrhunske utakmice, ali i neke malo lošije, nažalost u ključnoj utakmici četvrtfinala nismo bili pravi – napomenuo Hrvoje okrenuvši se izboru:

– Baš zbog toga što ovu godinu ne možemo nazvati posebno uspješnom, izbor najboljega nije bio nimalo lagan. Posebice stoga što nismo imali pojedinca koji je na bilo koji način odskakao od ostalih. Zbog toga su razlike između prve trojice uistinu minimalne.

Prednost ste dali Luki Bukiću, zbog čega?

– Zbog toga što je po mom sudu bio naš najbolji igrač na OI, a uz Marcelića bio je i najbolji igrač Mladosti u godini u kojoj su Zagrepčani osvojili Kup i prvenstvo. I to je ono zbog čega sam mu dao prednost u odnosu na Fatovića. Luka je napokon u potpunosti sazrio i pokazao svoj potencijal. Smiren je igrač s odličnom realizacijom koja je uvijek iznad 50, a nerijetko prelazi i 70 posto.

15.05.2018., Split - U zgradi Banovine udruga Nas Hajduk predstavila je novi projekt volontera u suradnji Grada Splita i fakulteta. Procelnik za sport Grada Splita Hrvoje Akrap. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

A što krasi Fatovića?

– Loren je najbolji igrač Juga, a i jedan od najboljih igrača Lige prvaka. Između njega i Bukića mala je razlika, a ona se odnosi na OI i domaće prvenstvo. Fatović nije bio pravi u Tokiju, možda i zato što su suparnici na njega obraćali veću pozornost. A to je s druge strane Bukiću ostavljalo više prostora jer obojica igraju na lijevoj strani. Inače, Fatović je sazrio u vrhunskog igrača oko kojega će se u budućnosti graditi reprezentacija, strašan je strijelac i kontraš.

Otac dvojice vaterpolista

Treći u tom trolistu je Joković?

– Vjerojatno naš najbolji igrač proteklog desetljeća. On uvijek igra na vrhunskoj razini i stalno je među najboljima, pa je tako bilo i ove godine.

Kažite nam ponešto i o ostalima u vašem izboru?

– Bušlje je stup obrane reprezentacije, a uz Bukića i Marcelića najzaslužniji je što je Mladost osvojila naslov prvaka. Malo je slabiji bio na OI, najviše zbog kriterija suđenja koji u posljednje vrijeme ne idu na ruku braničima. Bijač je bolje branio u klubu nego u reprezentaciji, a omele su ga i ozljede, ali dao sam mu prednost zbog osvojene Lige prvaka. Marcelić je najbolje obrane pružio u trećoj utakmici finala, a nakon toga je dominirao među vratnicama u finalnoj seriji. A Vrlić je bio odličan u Mladosti, ali nešto slabiji u reprezentaciji – zaključio je Akrap, sretno oženjen, otac dvojice blizanaca od 20 godina, Roka i Duje koji igraju u Mornaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije