Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI HRVAT

Bio je gotovo nesavladiv na golu, ali nakon igračke karijere okrenuo se - nafti

storyeditor/2021-12-13/PXL_060419_24199033.jpg
14.12.2021.
u 21:30

Vaterpolist godine: Dalibor Perčinić, jedan od najboljih vratara koje je Mladost imala, glas je dao Marku Bijaču, a prisjetio se i najboljeg sastava u kojem je igrao

Dalibor Perčinić jedan je od najboljih vratara koje je Mladost imala. Imao je sjajne reflekse, kad bi krenula njegova serija, bio je gotovo nesvladiv. Posljednjih godina nije ga bilo u javnosti pa ovim razgovorom popunjavamo i tu prazninu. Zanimalo nas je gdje je, čime se bavi?

– Kad sam se 2010. vratio u Zagreb, bilo je panirano da nakon završetka igračke karijere krenem u trenerske vode. No 2011. Perica Bukić me povezao s Predragom Slobodom koji je mi je ponudio posao u svojoj tvrtki u Nigeriji, što sam ja i prihvatio. Moja obitelj i ja zahvalni smo Predragu na tome. Radim u kompaniji koja pruža kompletni logistički servis vodećim svjetskim naftnim kompanijama. Straha nema, ali izazova definitivno ima, i to svakodnevno po svim pitanjima.

Divim se roditeljima plivača

Osvojili ste puno trofeja, koji vam je od njih najdraži?

– S obzirom na to da imam samo klupske trofeje, svi su mi na neki način podjednako dragi, ali ako moram, izdvojio bih cijelu sezonu 1998./99. u Mladosti. To je bila najbolja momčad u kojoj sam igrao. S Ozrenom Bonačićem osvojili smo dvostruku domaću krunu, a potom i Kup kupova, u prvoj finalnoj utakmici u Zagreb pobijedili smo Olympiakos čak s 13:4!

I dalje ste na neki način vezan uz bazen, vaš sin Karlo perspektivan je plivač?

– Da, Karlo je plivač Mladosti od 2013., a počeo je trenirati zato što s devet godina nije znao plivati nego samo roniti s perajama. Kako je iz godine u godinu napredovao, vezao se uz plivanje. Na lanjskom EP-u za juniore u Rimu otplivao je peti rezultat na 400 m slobodno, a hrvatski je juniorski rekorder na 200. Ove godine mu, vidim, nije lako, nema više online nastave i ne odrađuje baš sve kako treba, ha-ha.. Šalim se malo, ali skidam kapu svim plivačima i roditeljima plivača. Kad sam na odmoru, mijenjam suprugu i ustajem svakodnevno u 5.30 sati, vozim ga na trening, poslije u školu, a odmah nakon škole na poslijepodnevni trening. Nakon takva tri tjedna u Zagrebu, dobro mi dođu sljedeća dva mjeseca u Nigeriji da se malo odmorim od taksiranja...

Foto: Privatni album

Za vas je najbolji Marko Bijač?

– Kako reprezentacija nije napravila neki veliki rezultat, kriterij za ocjenjivanje bila su mi klupska natjecanja. A u tom smislu Bijač je za mene najbolji, dao je ogroman doprinos Pro Reccovu osvajanju Lige prvaka. A veliki je i oslonac reprezentacije.

Na drugo mjesto stavili ste još jednog vratara?

– Pa, Marcelić je vratar hrvatskog prvaka i osvajača Kupa. Bez odličnog vratara gotovo je nemoguće osvajati trofeje, a Ivan je bio na visini zadatka cijelu finalnu seriju prvenstva. A opravdao je i povjerenje izbornika u Tokiju.

Andri i Joki veliko – hvala!

Visoko ste rangirali i Bušlju?

– Bio je glavni stup obrane Mladosti, a zna se da se utakmice dobivaju jakom obranom. Sad odlazi iz reprezentacije i možemo mu samo reći jedno veliko hvala.

A reprezentacija je, čini se, prošlost za još jednog trofejnog asa, Maru Jokovića?

– I njemu velika hvala, ako je tako odlučio. Fenomenalan igrač i još bolja osoba. Nije slučajno postao prvak Italije s Bresciom, dao je doprinos prekidanju višegodišnje dominacije Pro Recca.

Riječ-dvije o ostalima?

– Bukić je također dao veliki doprinos u ovosezonskim trofejima Mladosti, a postaje i bitna figura reprezentaciji. Fatović je isto sjajan, a šesti je samo zato što je imao godinu bez trofeja. A Obradović je legenda i dajem mu jedan bod – od srca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije