Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŽE USPJEHE

U šest godina Sandra ima samo šest poraza

Sandra Perković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.09.2016.
u 13:45

Ove sezone nijedna od diskašica nije bila ni blizu Sandri koja je pobjeđivala s prednostima od četiri do pet metara.

Sandra Perković samo je korak do toga da joj i ova sezona, kao i 2012., bude savršena – bez ijednog poraza. Od kada se počela natjecati među seniorkama, a to je bilo 2010. godine, imala je jako malo poraza. Krenimo od 2010., godine kada je u Barceloni postala europska prvakinja. Te sezone bila je treća na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Bolje od nje bile su Kubanka Barrios koja je bila prva, te Rumunjka Nicoleta Grasu koja je bila druga.

Kubanke podbacile

Bez obzira na to što u 2011. nije pobijeđena, osvojivši prva mjesta na mitinzima u Splitu, Šangaju i Rimu, tu sezonu ne možemo uzeti za potpunu jer je kažnjena sa šest mjeseci suspenzije zbog dopinga. U 2012. se vraća i osvaja EP u Helsinkiju i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Te sezone nije imala nijedan poraz. U 2013. postaje svjetska prvakinja u Moskvi, a jedini poraz doživjela je na kraju sezone, na mitingu u Zagrebu. Bolja od nje bila je Amerikanka Gia Lewis Smallwood.

U 2014. treći put zaredom postaje europska prvakinja, a te je godine jedini poraz doživjela na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu gdje ju je pobijedila ponovno Gia Lewis Smallwood. Prošle sezone upisala je čak dva poraza, od kojih je onaj u Pekingu bio puno bolniji od onoga na mitingu Dijamantne lige u Lausanni. U Pekingu nije uspjela obraniti svjetski naslov. Zlato je osvojila Kubanka Denia Caballero. U Lausanni ju je pak pobijedila druga Kubanka, Yaime Perez.

Ove sezone nijedna od diskašica nije bila ni blizu Sandri koja je pobjeđivala s prednostima od četiri do pet metara. Ni na jednom natjecanju nije bilo neizvjesnosti, osim na Igrama u Riju kada je u finale ušla tek s trećim ispravnim hicem u kvalifikacijama i kad je u finalu imala samo jedan ispravan hitac, ali dovoljan za zlato. Objektivno, ženski disk jstagnira. Nema više Lewis Smallwood, Yarelis Barrios, Deni Samuels, Nicolete Grasu, a mladih nada nema ni na vidiku. Čak su i Kubanke ove sezone razočarale. Caballero je prošle sezone imala hitac od 70,65 metara, a ove sezone joj je najbolji rezultat 67,62 metra. Ali sve to ne smeta našoj Sandri koja sigurno korača prema novoj sezoni bez poraza. Ostao je još samo Zagreb.

Konkurencija Onuoru i Muir

A kad smo već kod zagrebačkog mitinga, utrku atletičarki na 400 metara obilježit će zlatne trkačice iz američke štafete. Točnije, čak tri osvajačice olimpijskog zlata na 4x400 metara iz Rio de Janeira trčat će 6. rujna na Mladosti! Natasha Hastings, inače prošlogodišnja pobjednica “Hanžeka”, ima štafetna zlata iz Rija i Londona te čak sa tri svjetska atletska prvenstva. Trčala je i u finalu utrke na 400 metara u Riju, osobni rekord joj je 49.84. Zlatna iz američke štafete u Riju je i Courtney Okolo, dok Francena McCorory ima zlata s OI u Londonu i Riju te sa SP-a u Taeguu. Ne treba zaboraviti ni odličnu Britanku Anyiku Onuoru koja ima štafetnu broncu iz Rija te Kanađanku Carline Muir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije