Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI MOSTARSKOG DERBIJA

Torcida i Kohorta dolaze u BiH raditi nerede? Pozvali ih Ultrasi, policija na nogama

Split: Torcida za vrijeme utakmice Hajduk i Dinamo
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
11.04.2024.
u 11:32

BiH mediji pišu da postoje informacije da ove tri navijačke skupine spremaju osvetu Crvenoj armiji, odnosno spremaju nerede u Mostaru.

Nogometaši Zrinjskog i Veleža sutra od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom igraju mostarski derbi 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a situacija u gradu na Neretvi sve je napetija. Ultrasi, navijači Zrinjskog, pozvali su u goste navijače Torcidu i Kohortu, a sve se ovo događa nakon posljednjih navijačkih nereda koji su se dogodili u Stocu i Mostaru

Navijači Hajduka i Osijeka su bili pozvani na proslavu 30. rođendana koji je jučer proslavila navijačka skupina Ultrasi iz Mostara. No, BiH mediji pišu da postoje informacije da ove tri navijačke skupine spremaju osvetu Crvenoj armiji, odnosno spremaju nerede u Mostaru.

Uprava policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog toga je zatražila je od Granične policije BiH zabranu organiziranog ulaska navijača u Bosnu i Hercegovinu.

“Uprava policije MUP-a HNK raspolaže pouzdanim operativnim saznanjima o mogućnosti organiziranog dolaska tri autobusa navijača iz Slavonije (Osijek) i tri autobusa navijača iz Dalmacije.

Cilj im je sudjelovanje u obilježavanju obljetnice navijačke skupine Ultrasi iz Mostara.

Također, imamo pouzdane informacije da im je cilj izazivanje nereda u kontekstu nedavnih događanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, gdje je 8. i 9. travnja došlo do fizičkih obračuna između navijačkih skupina Ultrasi i Red Army.

Molimo Graničnu policiju BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da temeljem ovih informacija zabrani organizirani ulazak navijačkih skupina u Bosnu i Hercegovinu, a ukoliko je njihov ulazak već evidentiran, da hitno obavijesti nas i ostalim kantonalnim MUP-ovima na trasi kretanja prema Mostaru o vremenu i mjestu njihovog ulaska u BiH, kako bismo blagovremeno poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi se u dopisu MUP-a koji prenose tamošnji mediji.

 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
15:45 11.04.2024.

Naprijed,Zrinjski!

FR
FraneTente1861
13:32 11.04.2024.

Bit ce "belaje" kako kazu Muslimani!Ajde Zrinjski!!

BS
Blue_shirt
13:41 11.04.2024.

Ultrasi pazite da nije trojanski ? Znate da ideolozi UNH koja to sve nadzire i organizira gaji obostrane simpatije sa veležom, igraju prijateljski i razmjenjuju retro dresove radi istog detalja u grbu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije