Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUCI POGRIJEŠILI

Sudačka komisija: Nije bio penal za Hajduk. Ruka je bila u prirodnom položaju

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
29.11.2023.
u 14:01

"Ne znam gdje je drugdje branič mogao staviti tu ruku, ja to ne bih svirao jer se radi samo o dlanu i ruka je u prirodnom položaju", rekao je nakon utakmice Marijo Strahonja

U 16. kolu HNL-a, Hajduk je u Puli rezultatom 2:0 pobijedio Istru. U izrazito užarenoj atmosferi, strijelci su bili Emir Sahiti i Marko Livaja. Na susretu je oboren rekord po posjećenosti utakmice hrvatskog prvenstva na stadionu Alda Drosine. Uživo ju je pratilo 8606 gledatelja.

Sahiti je pronašao mrežu domaće momčadi u 16. minuti snažnim prizemnim udarcem. Pitanje pobjednika konačno je zatvorio Livaja iz penala u 90. minuti. Udarac s bijele točke dosuđen je nakon što je lopta dotakla ruku Luke Hujbera.

GALERIJA Hajduk svladao Istru (0:2). Oboren rekord na Aldu Drosini

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
1/8

Sudac Ante Čulina odmah se odlučio za kazneni udarac. VAR soba nije provjeravala je li igranje rukom bilo za penal, nego je li Livaja na početku akcije bio u zaleđu.

HRT-ov sudački ekspert, Marijo Strahonja, nije se složio s ovakvom odlukom, a Čulinu je kritizirao i jer nije dao crveni karton Anti Ercegu zbog udaranja Hajdukovih igrača. "Ne znam gdje je drugdje branič mogao staviti tu ruku, ja to ne bih svirao jer se radi samo o dlanu i ruka je u prirodnom položaju. Smatram da bi kazneni udarac trebao biti u slučaju da se radi o cijeloj podlaktici", rekao je Strahonja.

VEZANI ČLANCI:

O spornoj se situaciji oglasila Sudačka komisija HNS-a. "Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 16. kola SuperSport HNL-a", stoji u njihovom priopćenju koje nastavlja:

"87. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. U smjernicama PNI (pravila nogometne igre, op.a.) kontakt lopte i ruke braniča Istre 1961 ne razmatra se prekršajem PNI-e. Uz jasna razmatranja da se ruka braniča nalazi u potpuno prirodnom položaju te da lopta odbijena od suigrača neočekivano pogađa braniča u ruku, KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju koja omogućava sucu promjenu inicijalno donesene neispravne odluke."

VIDEO Članovi izvršnog odbora Dinama: 'Na sjednici nije bilo povišenih glasova

Komentara 16

Avatar white socks
white socks
14:10 29.11.2023.

Smiješan je VAR koji jako sumnjivu situaciju sa zaleđem u toj akciji u kojoj je dosuđen 11erac opravdava snimkom kamere koja stoji u ravnini korner crte, a ima puno bolji snimak kamere koja je na centru i po kojoj Livaja ni/je u zaleđu, a o tome odlučuju milimetri i milisekunde, samo je pitanje kad će se snimak zaustaviti i povući crta. Nepun treptaj oka.

WA
WalterXY
14:51 29.11.2023.

Zasto nema osvrta na Ercega i njegove 'prirodne polažeje tijela' prilikom premlaćivanja suparničkih igrača , uz potpuni blagoslov sudaca??? Lučić zbog ozlijede koju je dobio ne može igrati a tu nije dan niti žuti karton? Čime je dotični dobio signal da nastavi tučnjavu!

NO
Noštromo
18:28 29.11.2023.

O ponašanju Ercega ništa komisija. Sve je viđeno u emisiji Max tv koja je komentirala kolo. Tamo je Samir Toplak i Magic, a ne neki Ješe na Htv. Da je Erceg na vrijeme isključen ne bi Livaja mogao da ga hvata za vrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije