Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u HTS-u

Statut je posve legalan, kao i izbor Lukovića za predsjednika

Franjo Luković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
20.11.2017.
u 18:09

Neven Nakić smijenjen je jer je naštetio ugledu HTS-a.

Smjena jednog člana Upravnog odbora, statut na provjeri u Ministarstvu pravosuđa, osporena legalnost predsjednika, trakavica s NTC-om na Zagrebačkom velesajmu trenutačno je stanje u Hrvatskom teniskom savezu. Kažu da je na posljednjoj sjednici Upravnog odbora bilo vrlo burno te da je smijenjen Šibenčanin Neven Nakić. Navodno je prežestoko navijao za Franka Škugora u Osijeku i tako iziritirao španjolsko izaslanstvo?

– To nisu dobre stvari ni za jedan savez, ali mi smo morali na dnevni red staviti i točku o opozivu povjerenika Zajednice teniskih udruga Dalmacije Nevena Nakića. Više je razloga bilo za to, ponašanje neprihvatljivo za tenis i neprimjereno predstavljanje Saveza jedan je od njih – rekao je direktor HTS-a Miroslav Zečić.

Druge države više pomažu

Zagrebački teniski savez osporio je legalnost statuta, a Ministarstvo uprave nikako da donese pravorijek o tome?

Franjo Luković
1/8

– Mi tu ne vidimo problem. Statut HTS-a legalno je donesen kao što je i Franjo Luković legalno izabrani predsjednik HTS-a. Taj je predmet u postupku u Ministarstvu uprave, ali ja sam uvjeren u za nas pozitivan ishod. Zastupaju nas kompetentni odvjetnički uredi i oni su sigurni u to što rade. A imamo i podršku svih naših zajednica teniskih udruga.

Što je novoga s NTC-om?

– Grad je otvorio razgovore i s Holdingom i sa ZV-om i uistinu pokazao volju da se ova situacija riješi i da NTC ponovno bude u funkciji. Napokon se pristupilo sanaciji objekta, odrađuju se vanjski radovi u što se mi nismo mogli miješati jer nismo vlasnici objekta. Promijenit će se i staklene ploče tako da staklo više neće padati po terenima. Za nekoliko tjedana radovi bi trebali biti gotovi, a ja se nadam da ćemo dotad pronaći i prihvatljivo rješenje za ostanak NTC-a na toj lokaciji. Zbog sudskog spora sa ZV-om i privremene mjere koja je na snazi, ZV zakonski ne smije izdavati fakture, a samim time mi nismo u mogućnosti platiti ih. Dogovaramo neke nove uvjete koji bi za Savez bili prihvatljiviji jer mi, ponavljam, ne možemo plaćati komercijalnu cijenu iako se čini da je namjera ZV-a podizanjem cijene istjerati tenis iz tog prostora. Imam dojam da su u Gradu shvatili da se ovdje radi o interesu djece i sporta, ali konačan dogovor još nije postignut. A u Austriji i još nekim zemljama za ovakve se projekte dobivaju potpore. Savez samo nacrta projekt, a država i gradovi sve ostalo odrade.

Ipak, NTC je predugo zatvoren, pate i programi?

– Da, ali smo upravo postigli dogovor da će se Međunarodni ITF turnir juniora i juniorki četvrte razine ipak održati u Zagrebu, od 24. studenoga do 2. prosinca, ali u dvorani TC Maksimir.

Osijek je domaćin dvoboja u Davisovu kupu između Hrvatske i Kanade od 2. do 4. veljače.

– Svi pamtimo kako je Osijek ugostio naše tenisače u dvoboju sa Španjolcima, kakvo je ozračje stvoreno i kako je publika bila naš veliki adut. Vjerujemo da će tako biti i s Kanadom. Svi gradovi koji su kandidirali za domaćinstvo tog susreta, dakle, osim Osijeka, Zadar, Varaždin i Zagreb, moram priznati, ponudili su nam i bolje uvjete nego prošli put. No igrat će se na zemlji pa je i naš trošak malo veći – kaže Zečić.

Igrači izabrali zemlju

Zanimljivo je da smo se odlučili za zemlju u dvorani?

– To je izbor naših igrača i stručnog stožera. Imamo jako dobar tim i svi naši igrači dobri su na zemlji. A Kanađani tu imaju malih problema. Srbi su ih također dočekali na zemlji i pobijedili ih.

Franjo Luković
1/5

Srbi će i Amerikance dočekati na zemlji (u Nišu), a hoće li Kanađani u Osijek doći s Raonićem?

– Vidjet ćemo hoće li Raonić moći i htjeti igrati.

Igrali ste tenis, bili ste trener, a i doktorirali ste na tenisu. Kako ocjenjujete posljednje nastupe Marina Čilića?

– Marin je ove godine odigrao vrhunski. Ponovio je tenis iz 2014., ali sada u jednom duljem razdoblju, kontinuirano i bez većih oscilacija. Veseli me to zbog njega samog, ali i naše reprezentacije. Želim mu da osvoji Wimbledon. E, sad, je li na Mastersu kod Marina došlo do pada koncentracije ili fizičke spreme, na to pitanje treba odgovoriti njegov tim. U svojoj doktorskoj disertaciji između ostalog uspoređivao sam tenis 90-ih i ovaj današnji i zaključio da aktualni tenisači igraju puno manje nego oni iz 90-ih. Eto, i Federer je ove godine uzimao stanke da bi na najjačim turnirima bio najbolji. Današnji igrači su svestraniji, moraju biti dobri u svim segmentima igre da bi mogli biti u Top 20 ili Top 30.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije