Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO ŠTO IM JE ODGOVORIO

Srpski multimilijunaš tvrdi: Hajduk me zvao da uložim u klub, ali ja novac ne bacam

Portsmouth FC tax evasion trial
Stefan Rousseau
19.10.2021.
u 16:48

Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za posao"

Srpski biznismen i multimilijunaš iz Amerike, Milan Mandarić, nedavno je odlučio prodati Olimpiju iz Ljubljane, klub koji je od 2015. godine bio u njegovom vlasništvu. Mandarić je Olimpiju prodao za 5.000.000 eura, čak milijun manje od iznosa koji je izdvojio kada je preuzeo klub. Ističe kako je imao plan ostati dvije, tri godine, međutim, nitko nije bio zainteresiran da ga kupi. Budući da nije zadovoljan ishodom poslovnog poteza u Sloveniji, tvrdi da nikada više neće uložiti u neki klub s ovih prostora. 

"Nije prvi put da me netko pita da  dođem srpski nogomet, da ulažem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub, pomognem. Svaki predsjednik države, od Slobodana Miloševića sve do danas. Zvao me je, međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv ulaganja novca, ali imam protiv bacanja. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će kasnije isplatiti, ali važno mi je bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcioniraju, što bi sve trebao napraviti, kakvim ljudima se okružiti. Ne vidim da je to moguće, recimo, u Zvezdi, jer zna se tko se tamo pita", rekao je Mandarić za srpski Informer pa pojasnio na koga je konkretno mislio:

"Na navijače. Teško bih ja tu mogao napraviti razliku. Nije ni moje, ni bilo kojeg vlasnika kluba da to rješava. To bi trebala riješiti država, ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banjaluke. Nigdje nisam htio otići. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za posao".

Osvrnuo se i na Newcastle koji je nedavno kupila saudijska kraljevska obitelj.

– Novac je jako važan, ali nije garancija uspjeha. Recimo, ja sam Sheffield Wednesday prodao čovjeku koji je potom u njega uložio 120 milijuna eura. I ne da nije napravio ništa, već je klub iz gornjeg dijela ljestvice spustio u nižu razinu natjecanja. S druge strane, Leicester sam prodao Tajlanđaninu, koji je nažalost poginuo u zrakoplovnoj nesreći. Dok je vodio klub, bio je jako uspješan. Okružio se ljudima koji znaju posao, ulagao pametno, slušao savjete. Ja sam bio uz njega jedno vrijeme da mu pomognem i rezultat je bio povijesno osvajanje Premierlige. Digao je klub onako kako nitko nije pretpostavljao.

Mandarić je rođen u Lici, no kasnije seli u Novi Sad pa zatim za vrijeme komunističke Jugoslavije u SAD. Tamo je osnovao tvrtku koja se bacila proizvodnjom kompjuterskih dijelova i obogatio se. Bio je vlasnik nekoliko klubova, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara. No, kaže da unatoč bogatstvu ne želi ulagati u klubove s ovih prostora jer ne želi bacati novac.

>> Pogledajte i video

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
17:32 19.10.2021.

Pa dobro Milane ,sunce mu kalaisano, Split je mediteranski grad ,a ne balkanski.

RE
RedTree
19:59 19.10.2021.

Stara priča, nikad ni blizu neke ozbiljne akcije. Mislim da je lik rekao da mu je to netko onako usput spomenuo.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
09:25 20.10.2021.

Zadruzna orju..a i drug Ostoja trazili "spasioca" , samo da je preko Drine i da poveze bratske klubove s Poljuda i Marakane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije