Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLEMA INVESTICIJA

VIDEO Srbi ga grade, a mi ga možemo samo sanjati: Pogledajte novi stadion susjeda

Stadion
Foto: Ministarstvo financija Srbije
1/2
19.10.2021.
u 13:11

Srbi već dulje vrijeme čekaju nacionalni stadion, baš kao i u Hrvatskoj. Kod nas se već dulje vrijeme govori o toj temi, no zasad je malo toga konkretno učinjeno

Nogometna reprezentacija Srbije uskoro će dobiti novi stadion u Beogradu koji će stajati 257 milijuna eura.

Tamošnji mediji navode da će stadion biti smješten u Surčinu koji se nalazi pored Beograda. Napravljena je i projekcija stadiona koji bi trebao imati kapacitet 52 tisuće sjedećih mjesta i biti gotov do 2025. godine.

– Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradit će se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekt će morati ispuniti vrlo precizne i stroge standarde ove organizacije i Fife – rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Uz stadion bit će smještena nogometna akademija, šoping-centar i vjerojatno muzej tamošnjeg nogometnog saveza.

Srbi već dulje vrijeme čekaju nacionalni stadion, baš kao i u Hrvatskoj. Kod nas se već dugo govori o toj temi, no zasad je malo toga konkretno učinjeno. Zanimljivo je da hrvatska reprezentacija u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ni jednu utakmicu neće odigrati na Maksimiru koji je u lošem stanju. Igrali smo u Rijeci, Osijeku i Splitu, a Poljud će biti domaćin ključne utakmice s Rusijom.

No, zato NK Osijek ima velike planove oko novog stadiona. Mađari koji su vlasnici osječkog kluba na obali Drave grade najmodernije nogometno zdanje u Hrvatskoj. 

Osječka nogometna arena s 12.900 potpuno natkrivenih mjesta, što će se u perspektivi moći proširiti na 15.000, po mnogo čemu bit će posebna u Hrvatskoj. Ulazit će se na razinu terena, a navijači će nogometašima puhati za vrat jer prvi redovi tribina bit će udaljeni samo pet do šest metara od igrališta.

Prva dva reda tribina bit će luksuzna mjesta s posebnom cijenom ulaznica, dok će se iznad zadnjeg reda tribina nalaziti tzv. sky promenada na kojoj će gledatelji imati gastroponudu, a istodobno će moći neometano pratiti utakmicu.

 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Ledeni
Ledeni
14:18 19.10.2021.

Prvo u zatvor banda koja je spiskala lovu na uređenje stadiona u Maksimiru.

Avatar joshan
joshan
14:36 19.10.2021.

pa i mi ćemo dobit novi stadion u ZG-u,....za 150-200god.

DU
Deleted user
15:20 19.10.2021.

Kolko je mamic, bandič i ekipa hdzea pokrala mogli su 3 takva napraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije