Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Furija isprašila Kockaste"

Srpski mediji opleli po Hrvatima, čitatelji iznenadili reakcijama

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.06.2021.
u 09:47

Naravno, nastup naše reprezentacije bio je zanimljiv i stranim medijima, nekim daljim i nekim bližim. Oni u regiji različito su reagirali na ispadanje vatrenih

Gotovo je, Hrvatska je završila svoj put na ovome Euru. Ogled na stadionu Parken u Kopenhagenu bio je deveti hrvatsko - španjolski okršaj i peta pobjeda "Furije." Španjolska je slavila pet puta, hrvatska vrsta tri puta, a jedna je utakmica završila bez pobjednika.

Zanimljivo, ovo je bio treći uzastopni dvoboj na europskim prvenstvima. U Gdanjsku 2012. Španjolska je u skupini pobijedila s 1:0, a potom osvojila europsku krunu. Četiri godine kasnije na EP-u u Francuskoj vatreni su pobijedili s 2:1, a večeras je u Kopenhagenu Španjolska dobila s 5:3 nakon produžetaka.

Naravno, nastup naše reprezentacije bio je zanimljiv i stranim medijima, nekim daljim i nekim bližim. Oni u regiji različito su reagirali na ispadanje vatrenih. 

"Hrvatska u suzama poslije najluđeg meča na Euru 2020., a možda i u povijesti europskih prvenstava", napisao je srpski Blic, a njihovi kolege iz Informera ustvrdili su kako je "Furija isprašila Kockaste".

No, zanimljivo, unatoč dosta oštrim naslovima na člancima, čitatelji u Srbiji stali su u obranu Hrvata. 

"To što oni imaju, to zajedništvo, to Srbija nema", stoji u jednom komentaru, a u drugom: "O čemu pričamo? O ruganju Hrvatima? Pa mi se nismo ni plasirali na Euro." Osim toga, mnogi su čitatelji rekli da je način na koji su vatreni igrali pravi način na koji se bori za reprezentaciju.

Možda jedan od najslikovitijih naslova stiže iz Slovenije, a piše ga 24ur:

"Od pakla do raja i natrag. Hrvatskoj je nedostajalo moći nakon epskog povratka."

POGLEDAJTE VIDEO: Krnjić komentira ispadanje s Eura

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Savine Gokta
Savine Gokta
13:41 29.06.2021.

Tko je neutralan gledao nogomet utakmica mu je bila zanimljiva. Tko je realan svjestan je da smo mogli i bolje, ali smo opet dali sve od sebe. Tko nas mrzi, sve i da smo pobijedili našli bi da smo "slučajno" pobijedili...

MA
Majur
16:34 29.06.2021.

Srbi nisu više od 20g. primili gola na EP:)))

Avatar turskicobane
turskicobane
11:39 29.06.2021.

Ovdje na zapadu svi pričaju da su vidili dvije ljepotice prvenstva do sad. Usput ispali su Europski i Svjetski prvaci u 1/8 pa možemo i mi.Ali način koji smo ispali nije prihvatljiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije