Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji u regiji

Srbi primijetili da je derbi protekao u znaku Vukovara, prenosimo reakcije

Dani Olmo
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/17
23.11.2019.
u 08:48

Većina tamošnjih medija je korektno u člancima istaknula o kakvoj je humanitarnoj akciji u Hrvatskoj riječ

Najveći hrvatski derbi, nogometni sraz Dinama i Hajduka (1:1), dobio je dosta prostora i na pojedinim srbijanskim portalima. Većina ih je u naslovu istaknula da je utakmica protekla u znaku Vukovara, odnosno, da su igrači Dinama na rukavima nosili utisnut vukovarski toranj. 

- Vukovar zasjenio veliki hrvatski derbi: Ovo nikada ranije nisu radili - 'vrišti' u svom naslovu portal Blic, pa u tekstu faktografski prenosi sljedeće :

- Prije četiri dana je u Hrvatskoj obilježena 28. godišnjica pada Vukovara. Tim je povodom Dinamo protiv Hajduka u velikom hrvatskom derbiju igrao s posebnim dresovima.  

U utakmici protiv Hajduka nogometaši Dinama su igrali u naizgled običnoj garnituri domaćih, modrih dresova, ali s vukovarskim tornjem oslikanim zlatnom bojom na rukavu.

Riječ je o tornju koji je simbol Vukovara, a ovakva verzija dresova bit će u prodaji od čega će sav prihod biti proslijeđen u humanitarne svrhe - navodi se u članku.

Uz gotovo identičan tekst Kurir u naslovu kaže: Vukovar obilježio najveći hrvatski derbi, a manje-više isto je izdvojeno o na Telegrafu:

Simbol Vukovara u najvećem derbiju Hrvatske: Dinamo u specijalnom dresu remizirao s Hajdukom.

Gotovo svi portali su u svojim člancima istaknuli i o kakvoj je humanitarnoj akciji riječ, dok se tek novinar Monda malo više pozabavio samim ogledom i zbivanjima na travnjaku.

Između ostalog je kazao da su Splićani zadovoljniji napustili Maksimir, te pretpostavlja da je Dinamo očekivao više uoči putovanja u Milano gdje će protiv Atalante pokušati osigurati proljeće u Europi.

Pogledajte reakciju Zlatka Dalića nakon što je Hrvatska osigurala plasman na Euro

 

 

Ključne riječi

Komentara 21

VE
velikizec
10:24 23.11.2019.

Je li moze proci dan bez Srbije? Cak ste u utakmicu dva hrvatska kluba uspjeli uvaliti REAKCIJE IZ REGIONA. Dokle vise, je li imate obraza imalo?

Avatar Observer
Observer
09:56 23.11.2019.

Najodvratnije je licemjerje, preselite se vec jednom u Srbiju.

CA
Cafa
10:00 23.11.2019.

Aha a sad će oni imati članak "Hrvati primetili da smo mi bre primetili..." i tako ukrug. Sve za klik. Novinarstva nigdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije