Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO SE RIJETKO VIĐA

Šokantan 'ispad': Derbi ćemo pamtiti po zapanjujućem i nesvakidašnjem događaju

Dinamo - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
22.11.2019.
u 22:02

Takav šokantan sudački 'ispad' malo tko je očekivao, koliko god Leovčev prekršaj bio očit i nedvosmislen.

Kako otrcano sada iz Hajdukove perspektive izgleda onaj poražavajući podatak da bijeli već i sedmu uzastopnu prvenstvenu utakmicu ne znaju za pobjedu u gostima, još od 27. srpnja kada su slavili u Varaždinu. Naime, ovaj maksimirski bod za Hajduk je velik poput Marjana, jer svi pokazatelji ove utakmice otkrivaju kako su je bijeli u najvećem njezinom dijelu proveli u mišjoj rupi preko koje je prelazio moćni plavi tenk, a ipak su nekim čudom ostali preživjeli.

Osim čak 17 udaraca, od toga sedam u okvir vrata, čak 15-2 u kornerima i 66 posto posjeda lopte, Dinamo je objektivno zapucao barem tri-četiri kolosalne zgode za pogodak i propustio nanijeti devastiranome Hajduku nezapamćenu katastrofu.

>> Pogledajte galeriju s derbija Dinamo - Hajduk

Dinamo - Hajduk
1/20

U tom smislu, Hajdukovi igrači koji su iznijeli ovaj derbi doista su heroji i oni će ga zapamtiti kao svoj najdragocjeniji trenutak polusezone, uz naravno pobjedu koju su nad Dinamom ostvarili na Poljudu. Njihov junak dana i ovoga puta je bio tek 22-godišnji vratar Marin Ljubić, specijalist za derbije, jer se već drugi put ove jeseni protiv Dinama – proslavio.

Za Dinamo je ovaj bod ipak rezultatski neuspjeh, koji u konačnici neće značajno utjecati na rasplet prvenstva, ali došao je u krivom trenutku; Bjelica je, razumljivo, žudio za pobjedom nad najvećim suparnikom, na njoj je gradio ozračje za Ligu prvaka, a ona mu je neočekivano i šokantno izmaknula, baš kao i protiv Šahtara. I to baš upravo u predvečerje sudbinskog sraza s Atalantom. Nije, međutim, posve razumljiva Bjeličina nervoza prema sucu Bebeku i ponašanje na rubu incidenta zbog banalnog previda kod jednoga faula. Krivac za ovaj remi nije Bebek, nego Petković i Ivanušec koji su promašivali nemoguće.

A kad smo već kod Bebeka, ova će se utakmica pamtiti i po jednom posve nesvakidašnjem, gotovo pa zapanjujućem i nezapamćenom događaju – jedanaestercu za Hajduk usred Maksimira! Takav šokantan sudački 'ispad' malo tko je očekivao, koliko god Leovčev prekršaj bio očit i nedvosmislen.

Tako je Hajdukov trener Damir Burić, kojemu stalno rade o glavi, još jednom uspio izvući nemoguće i mirno nastavlja plovidbu prema drugom mjestu. Burić ima savršeni domaći učinak s osam uzastopnih pobjeda, a ne pobijedi li Inter u Zaprešiću 7. prosinca, izjednačit će najgori Hajdukov niz u gostima. Naime, između 2. svibnja i 29. rujna 2007. godine Hajduk je bio čak osam utakmica bez pobjede u gostima, kada su se na klupi izmijenili Ivan Pudar i Sergije Krešić. Niz je prekinuo Robert Jarni pobjedom u Zaprešiću.

No, Damir Burić Šolta je protiv moćnoga Dinama u dvije utakmice ove sezone osvojio čak četiri boda, a to mu je vrjednije od bilo kojega rekorda.

>> Pogledajte i bakljadu Boysa koja je nakratko prekinula derbi

Dinamo - Hajduk
1/6
Ključne riječi

Komentara 44

DU
Deleted user
22:26 22.11.2019.

Dasoviću moj.......stvarno očajno.

FA
fake
23:01 22.11.2019.

"Šokantan 'ispad': Derbi ćemo pamtiti po zapanjujućem i nesvakidašnjem događaju"..............................................kao i ovaj naslov koji je šokantan ispad.Dno dna.

DU
Deleted user
22:16 22.11.2019.

Sarkazam Dasovica prelazi granicu dobrog ukusa (šokantan sudački ispad i sviran je penal za Hajduk)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije