Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE S ITALIJOM

Španjolska je zabila najviše golova, ima najveći posjed lopte i postotak točnih dodavanja

Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
06.07.2021.
u 14:41

– U polufinale moramo ući svježi, samopouzdani i uz- dignute glave. Moramo sada osvojiti Euro – kaže vratar furije Unai Simón.

Ako je netko lijepo iznenadio nogometni svijet na ovom Euru, to je onda Italija. Možda je svima i nedostajala jer na SP-u 2018. nismo je gledali. Momčad trenera Mancinija igra sjajno cijelo ovo prvenstvo. A na putu do finala stoji joj Španjolska. Utakmica polufinala na Wembleyu (21 sat) bit će više nego zanimljiva jer furija je na ovom EP-u zabila 12 golova, najviše od svih. Odmah iza nje je baš njen protivnik Italija s 11. Španjolci imaju i najveći posjed lopte (67,2 posto), a i najveći postotak točnih dodavanja (89,4 posto) kao i mladog aduta Pedrija koji najviše trči. Na Euru je pretrčao čak 61,5 kilometara. No azzurri ne očajavaju.

Španjolska igra 4-3-3, dok smo mi dinamičniji na terenu. Mijenjamo pozicije i uloge u fazi napada i obrane. Gotovo da imamo iste ideologije, zadržavanje posjeda lopte, visok pritisak, pokušavanje dominacije nad protivnikom – kaže Federico Chiesa.

Talijanski nogomet zasniva se na posjedu s trojicom tehnički vještih veznih igrača poput Verrattija, Jorginha i Barelle koji će zasigurno raditi probleme Španjolcima.

– U polufinale moramo ući svježi, samopouzdani i uz- dignute glave. Moramo sada osvojiti Euro – kaže vratar furije Unai Simón.

Recimo da Talijani neće moći računati na ozlijeđenog Spinazzolu, a Španjolci na Sarabiju.

Lagao bi onaj tko bi rekao da ga ne zanima može li Enriqueova momčad zaustaviti dečke s Apenina jer Italija je u naletu i već je 33 utakmice bez poraza. Posljednji poraz upisala je u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala. Belgija ih nije uspjela zaustaviti. Hoće li Španjolska?

Recimo i da su Englezi apsolutni favoriti za naslov prvaka prema kladionicama. Na Southgateovu momčad koeficijent je 2.50, na Italiju 3.30, na Španjolsku 4, a na Dansku ogromnih 12. 

>> Pogledajte kako se prodaju ulaznice za utakmicu Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije