Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U PROBLEMIMA

Soudani i Sammir bit će spremni tek u travnju!

27.09.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, GNK Dinamo - Juventus FC. Soudani. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
08.02.2017.
u 11:40

Soudani je važan igrač, čovjek prevage i odluke. Momčad s njim i bez njega nije ista. A sad će propustiti cijele pripreme. Odmor mu je svakako trebao jer je otišao na afričko prvenstvo, bio je dulje u treningu, ali ne treba ni zanemariti da je sad imao znatnu stanku

Turska je turistička zemlja, u ovo zimsko doba na njihovoj sredozemnoj obali cvate sportski turizam, brojni resorti puni su nogometnih klubova koji ondje rado dolaze na pripreme jer su uvjeti za rad odlični, mnogo je i golfera zbog odličnih i brojnih golfišta...

Zbog svega toga pomalo čudi što turske vlasti nisu odobrile vizu Dinamovu igraču El Arbiju Hillelu Soudaniju. O.K., znamo da se boje terorizma, da su zbog toga jako oprezni, ali Dinamov nogometaš baš i ne izgleda kao potencijalna prijetnja, osim ako u Turskoj sve koji dolaze iz arapskog svijeta ne smatraju prijetnjom.

Upitna trojica udarnih

Kako god bilo, Soudani neće trenirati s prvom momčadi u Beleku. Nije to nekakva velika tragedija ni za njega ni za Dinamo. Uostalom, isprva nije ni bilo planirano da ide u Tursku, trener Petev mu je nakon Afričkog kupa nacija dopustio da se odmori. No, potom su plavi odlučili za još pet dana produljiti pripreme u Turskoj, a i Soudani je izrazio želju da dođe trenirati. Koliko god se nije dogodilo ništa dramatično, toliko sve to ipak nije idealno za plave.

Soudani je važan igrač, čovjek prevage i odluke i momčad s njim i bez njega nije ista. A sad će propustiti cijele pripreme. Odmor mu je svakako trebao jer je otišao na afričko prvenstvo, bio je dulje u treningu, ali ne treba ni zanemariti da je sad imao značajnu stanku. Jer, na tom se prvenstvu ozlijedio već u prvoj utakmici i više nije igrao, a Alžir je ispao.

Sad mu je propao i plan da ipak s plavima odradi tih pet zajedničkih dana, no radit će u Zagrebu s drugom momčadi.

Drugi je problem što Sammir, iako je na pripremama plavih od prvog dana otkako su u Turskoj, neće biti spreman još neko vrijeme. Iza njega je ipak preduga stanka i trebat će mu vremena. Potom, Filip Benković također je propustio rad s momčadi, uglavnom je pripreme proveo na terapijama, prvo zbog leđa, a potom zbog tetive.

Zadnje pojačanje Marcos Guilherme mogao bi biti veliki dobitak. Došao je u dobrom fizičkom stanju, no iako nije od prvog dana priprema s plavima, mogao bi brzo biti potpuno spreman, treba se samo prilagoditi momčadi, sustavu i načinu igre.

Ozlijedio se i Borna Sosa te napustio pripreme, ali kad se sve zbroji, nije bilo značajnijih problema kakvi se nerijetko pojave na pripremama. K tome, svi koji su igrali u Turskoj bili su dobri i Dinamo je pokazao da ima velik i kvalitetan izbor igrača, iz kojeg bugarski stručnjak još nije želio izdvojiti udarnih 11.

Imaju dobar raspored

Plavima u prilog ide i raspored u nastavku prvenstva, u prvih pet utakmica ulaze kao favoriti, suparnici su im Slaven Belupo, Cibalia, Inter, Split i Istra, a potom slijedi maksimirski derbi s Osijekom pa odlazak na Rujevicu najvećem suparniku za naslov – Rijeci. Do početka travnja Ivajlo Petev morao bi dočekati sve svoje zvijezde u punoj formi, već dobro uigrane i spremne za posljednja dva mjeseca, u kojima ne žele predati pehare za naslov prvaka i osvajanje Hrvatskoga kupa.

Komentara 3

RO
Robinhood3
22:13 09.02.2017.

kakav sammir? on vam je garancija za 2 mjesto...😁

VE
Velikogoričan56
17:58 08.02.2017.

Za Soudanija se ne bojim, on će svoje odraditi, druga je prića Sammir, najvjerojatnije će to biti pucanj u prazno, ja očekujem da se dokaže Lešković i opravda što ga se čekalo pola sezone da se oporavi.

FT
feel_the_coruption
13:39 08.02.2017.

Još koji milionček da ukradu dok su na slobodi, pa u zatvor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije