Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA KUP

Još jedan poraz: Slaven Bilić ispao od drugoligaša

Slaven Bilić
Press Association/Pixsell
22.09.2020.
u 22:41

Jedanaesterce je večeras bolje izveo Brentford koji nije promašio nijednom. Zato jest WBA; Dianganin pokušaj u petoj seriji zaustavio je Raya, a odlučujući udarac realizirao je Christian Nørgaard.

Slaven Bilić je poslije burne subote, isključenja i ligaškog poraza svog West Bromwicha od Evertona u Liga kupu dočekao stare znance iz Brentforda s kojim je do prije nekoliko mjeseci vodio žestoku bitku za plasman u najjači engleski nogometni rang. Na tom je bojnom polju slavio, a sada je hrvatski stručnjak je s rezervnim sastavom poželio ostati neporažen u domaćim utakmicama protiv londonskog kluba (na Hawthornsu protiv večerašnjeg suparnika WBA nije izgubio 11 puta), ali i ugrabiti svoju prvu pobjedu protiv momčadi koju vodi Thomas Frank poslije remija i poraza u prošloj sezoni Championshipa, piše Telesport.

Nije mu uspjelo. Večerašnji ogled završio je 2-2, a nakon udaraca s 11 metara dalje je prošao Brentford i u sljedećoj će fazi igrati s boljim iz susreta Luton Towna i Manchester Uniteda.

Debitant u redovima Baggiesa Conor Gallagher već je u drugoj minuti mogao zabiti prvijenac: loptu mu je na nekih 10 metara poslao Matty Phillips, ali pokušaj je otišao iznad vrata. U 19. minuti glavom je iz teške pozicije loptu nespretno zahvatio upravio Phillips, no Brentford se u tom periodu pokazao kao povezanija momčad i u 21. minuti došao do dobre situacije kada je Emiliano Marcondes zatresao stativu.

Međutim, WBA je bio taj koji je poveo; poslije odlaska na predah s 0-0, Baggiesi su zaradili kazneni udarac u 56. minuti kada je Dominic Thompson srušio Hala Robsona-Kanua u šesnaestercu. Spomenuti Velšanin nije imao problema pri realizaciji i doveo je svoju momčad u vodstvo, ali ne zadugo…

Već u sljedećem napadu Brentford je došao do izjednačenja i to na estetski vrlo dojmljiv način: nakon lopte na drugu stativu Charlie Goode ju je glavom prebacio na rub peterca, Marcondes je tada škaricama opalio po golu, a lopta se od grede odbila u mrežu. Šmekerski, nema što.

Bilić je potom odlučio malo ispremiješati sastav pa je izvadio debitanta Branislava Ivanovića koji je u Carabao kupu posljednji put zaigrao krajem kolovoza 2016. godine i ubacio Daru O’Shea. I, dok bi dlanom o dlan, uslijedio je još jedan penal; u 65. minuti Kylea Edwardsa je po procjeni suca faulirao Goode, a Robson-Kanu ponovno je stavio loptu na bijelu točku. I, usprkos nogometnom praznovjerju, opet je bio precizan poslavši Davida Rayu u krivu stranu.

Kad je već WBA dobio dva penala, mogao je i Brentford jedan, pomislili bi neki. To se i dogodilo u 73. minuti; skrivio ga je Cédric Kipré, a ovaj put je strijelac bio Marcus Forss kojemu je dovoljan bio udarac po sredini.

Potom su uslijedile dvije dobre prilike za Gallaghera: prvo se u 76. minuti pronašao u dobroj situaciji kada mu je loptu poslao Grady Diangana, no njegov volej otišao je u nepovrat. Tri minute kasnije Raya mu je skinuo fantastičan udarac s ruba šesnaesterca, a sat je otkucavao i bili smo sve bliže raspucavanju koje bi se baš lijepo nadopunilo na kontinuitet udaraca s bijele točke.

Želja nam se naposljetku ispunila, a jedanaesterce je večeras bolje izveo Brentford koji nije promašio nijednom. Zato jest WBA; Dianganin pokušaj u petoj seriji zaustavio je Raya, a odlučujući udarac realizirao je Christian Nørgaard.

Komentara 9

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
09:46 23.09.2020.

Bilić je imao težak start u prvenstvu. Svi protivnici imaju jaču, uvježbaniju i skuplju momčad, WBA je ušao kao najslabija momčad lige prema objektivnim pokazateljima. Brentford je skoro sve do kraja prošlog prvenstva bio u poziciji da ide u viši rang tako da u kup utakmici ovo nikako nije iznenađenje. Bit će bolje, Bilić je dobar trener, treba mu samo materijalna podrška vodstva kluba.

CA
cortesova arkebuza
09:54 23.09.2020.

Billynik, ne komentiraj sport a još manje nogomet jer nisi kapacitet za to.

Avatar dzambo
dzambo
11:15 23.09.2020.

Pa jel igra sa rezervnim sastavom...pa....''no big deal''....dok je vecina klubova iz druge Engl. lige puno jaca od mnogih Europskih klubova i njihovih prvih liga.....A sad ga ceka Celzi doma....a onda slijedeci mjesec idu 4 tekme koje ce biti nekakvo mjerilo sta ovakav WBA sastav bez nekih velikih zvijezda moze...jer igra direktno sa sve 4 ekipe u njihovom rangu jakosti...i te 4 ekipe isto sa WBA su predvidjenje za ispadanje iz Premijer lige ove sezone....a zadnja 3 kluba ispadajusto znaci ostaje ''uvijek'' mjesta na tablici koja te ostavlja u Premijer ligi dalje...i na kraju rijetko koji klub je imao samo 20 Miliona na raspolaganju za pojacanja kao Bilic sa WBA-om i jos sve na to neki igraci su mu otisli od prosle sezone koji su redovno igral u prvom timu...a sa toliko novaca i odlaskom prvotimaca u danasnje vrijeme u najacoj ligi na svijetu puno bolje nece se moci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije