Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zagrebački derbi

Sesarovi dinamovci pregazili cedevitaše a Mulaomerović ustvrdio: "Bili smo očajni"

Foto: Marko Prpić/Pixell
1/6
22.10.2023.
u 18:13

U poluvremenu je viđen vrlo zabavan sadržaj za publiku. Održana je utrka beba u puzanju, od centra do trice, u kojoj je pobijedio jednogodišnji Noa Novosel

U novoustanovljenom zagrebačkom derbiju, u utakmici petog kola domaćeg Prvenstva, košarkaši Dinama pobijedili su šuterski podređenu Cedevitu Junior 91:64 (45:40). Bila je to i pobjeda aktualnog (Josipa Sesar) nad bivšim izbornikom (Damir Mulaomerović) koji ovom prilikom nije na raspolaganju imao dovoljno raspoloženih aktera. I zato konačna razlika iz ove predstave nikako nije prava slika odnosa snaga momčadi čiji je plan izboriti se za status četvrte momčadi Favbet Premijer lige.

Kod pobjednika prednjačili su kapetan Hrvoje Garafolić (22 koša), ljevoruki centar Filip Kraljević (16 koševa, 8 skokova), najiskusniji igrač na terenu Ivan Novačić (14 koševa) te bivši cedevitaš, krilo, Ivan Vučić (20 koševa). Kod pobijeđenih, iznad sivila ostatka sastava, izdizali su se jedino razigravač Vito Kučić (13 koševa) i bek Josip Batinić (11 koševa, 4 skoka).

Startnu prednost dinamovci su gradili preko Kraljevića koji je postigao 10 od prvih 14 koševa svoje momčadi, ali i preko Novačića i Garafolića, pa su se domaćini početkom druge četvrtine odvojili na "plus 10" (25:15). Zahvaljujući naglašenoj agresivnosti prednje linije, cedevitaši rade seriju 10-0 i izjednačuju. A mogli su se i odvojiti da su u tom razdoblju uspijevali pogađati otvorene trice (Serdarušić, Jelić).

Nakon što, u potpunosti, nisu iskoristili taj zamašnjak, cedevitaši opet ulaze u problem selekcije šuta pa domaćini na veliki odmor odlaze sa prednošću od pet koševa (45:40).

I dok su gosti nastavili igrati neučinkovito (bez centarske igre i napadačke dubine), nositelji Dinamove igre (Garafolić, Vučić, Novačić) su kroz treću četvrtinu stvorili prijelomnu razliku pa se na mali odmor, nakon 30 minuta igre, otišlo sa nedostižnih "plus 23" (71:48). Štoviše, dinamovci nisu popuštali u tempu igre niti u posljednjoj dionici pa su na ulazu u 36. minutu otišli na "plus 32" (85:53).

- Neću reći da smo igrali 40 minuta dobro, jer smo u prvom dijelu imali 12 izgubljenih lopti, ali smo drugo poluvrijeme odigrali sjajno, pogotovo defenzivno jer su u nastavku Cedeviti Junior dozvolili samo 24 koša. Tu smo pokazali koliko smo fokusirani i dobri kada znamo što hoćemo - kazao je Dinamov trener Josip Sesar na kojeg se nadovezao kapetan njegove momčadi Hrvoje Garafolić:

- Od početka sezone znamo da imamo kvalitetu ali i puno novih igrača pa nam neke stvari moraju sjesti. U trećoj četvrtini smo prelomili utakmicu.

Suglasio se Gara da su on i suigrači energijom odgovorili momčadi koja je značajno mlađa i kojoj bi energija trebala biti prednost.

- U košarci je važno i iskustvo, da se znaš postaviti i zadati udarac kada je to najpotrebnije. A danas smo u tome bili dobri i ovako moramo igrati.

A probleme cedevitaša u ovom susretu sažeo je njihov trener Damir Mulaomerović:

- Ni u prvom poluvremenu nismo bili dobri ali smo bili unutra. U nastavku smo bili očajni, i u napadu i defenzivno, a imali smo više vremena da se spremimo. Čestitke Dinamu, bili su puno pametniji i spremniji a uz tako loš šut za tricu i razliku skokova, a imali smo ih 13 manje, nismo imali izgled. A i neki moji igrači nisu došli na utakmicu.

No, zato su na utakmicu došle natjecateljski nadarene bebe. Naime, na Dinamovu obavijest o natjecanju beba u puzanju javilo se 16 obitelji pa smo na poluvremenu gledali jako simpatično nadmetanje. A pobijedio je, i to uvjerljivo, jednogodišnji Noa Novosel čiji su roditelji Marija i Mario (kao i većina ostalih) pribjegli taktici mamca. U ciljnoj ravnini, a puzalo se između centra i trice, mama je mamila Nou s njegovim najdražim igračkama i maleni je jurnuo svom silinom i pobijedio.

U ovoj dražesnoj utrci drugi je bio desetomjesečni Roko Lav Pleština čiji su roditelji, Sara i Alan Leo, svog sina motivirali policijskim autićem. Treći je bio Noa Pauli a četvrti Roko Knežić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije