Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU PROTIVNIKA

Riječani poručuju: Bolji smo od obje ekipe

Rijeka Zadar (1)
Goran Kovačić/Pixsell
Autori: mp/VLM, NK Rijeka
24.06.2013.
u 16:45

- Nije nam važan rezultat ishoda utakmica prve kvalifikacijske runde. Mislim da smo favoriti u oba dvoboja - rekao je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

Rijeka će u drugom pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz dvoboja između velškog Prestatyn Towna i letonijskog SK Liepājas Metalurgsa. Riječanima nije toliko važno tko će proći jer vjeruju da su bolji od obje ekipe.

- Koliko znamo o izvučenim protivničkim klubovima mislim da smo kvalitetniji od obje ekipe i nije nam važan rezultat ishoda utakmica prve kvalifikacijske runde. Mislim da smo favoriti u oba dvoboja - rekao je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

Trener Matjaž Kek je optimist.

- Dobro je što ćemo imati mogućnost vidjeti potencijalnog suparnika u prvom pretkolu. Nakon tih utakmica ćemo više znati, ali sigurno je da je riječ o suparnicima koje možemo nadjačati - rekao je Kek.

Bit će to ponovni susret s Europom nakon četiri godine. Rijeka je svoj 51. godišnji put u Europu počela s Rappanom kupom 1962. godine. Do sada odigrala 74 utakmice. Ova s Latvijcima ili Velšanima bit će jubilarna - 75. Ako suparnici budu Velšani, bit će to drugo gostovanje jedne ekipe iz te zemlje, nakon Wrexhama 1978. godine u Kupu kupova.

Tada je Rijeka pobijedila 3:0 (u revanšu izgubila 0:2).

Tko su protivnici Rijeke?

Liepājas Metalurgs osnovan 1997. godine, a  2005. postao prvi klub koji je osvojio naslov prvaka latvijske Virslige osim Skonta (13 titula !). Dolaze iz grada vjetrovitog baltičkog grada Liepaja, ima nešto više od 82,386 stanovnika i igraju na stadionu kapaciteta oko 5.100 gledatelja.

Prestatyn Town Football Club je prvu utakmicu odigrao davne 1910., a od sezone 2008./2009. igra u velškoj Premijer ligi. Prošlu su sezonu zaključili na petom mjestu, a u Europsku ligu  kvalificirali su se  kao osvajači nacionalnog Kupa. Grad Prestatyn ima 18,496 stanovnika, a stadion Bastion Road može primiti 2.300 gledatelja.

>> Europska liga: Evo koga su izvukli Hajduk, Rijeka i Lokomotiva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije