Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski nogometni reprezentativci u najdosadnijem mjestu na svijetu počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo

Reportaža: Tata, možeš pobijediti Ronaldinha!

nog-tata-txt.jpg
import
21.05.2006.
u 17:45

Cirilova je brada jednako dugačka, lozovača koju skriva u ormaru i dalje je jednako žestoka, travnjak na sportskom parku u Brežicama ponovno savršen, a izbornik nakon nekoliko mjeseci nasmiješen. - Za početak je sve fantastično. Igramo na Svjetskom prvenstvu, ne osjećam pritisak i doista uživam u ovim nogometnim danima. Dečki se osjećaju odlično, raspoloženje je izvrsno - pucao je od zadovoljstva Zlatko Kranjčar nakon što su njegovi nogometaši jučer prijepodne odradili sat i pol mučenja na samom početku priprema. Jučer prijepodne kockasti su bili na "suhoj hrani", lopte su ostale u Pilčićevoj mreži.

- Ajde, Srna, pojačaj, pojačaj! - vikao je Vatroslav Mihačić, čovjek zadužen za tjelesenu pripremu, koji u ovim trenucima ima glavnu ulogu, mora biti u vrhunskoj formi, boljoj od Kranjčara. Kapetan Kovač povukao je sprint, Srna nije otišao do kraja. - Eh, vidi se da Niko Kovač nije igrao u Hajduku, tamo se nikad ne sprinta do kraja - dometnuo je duhovito jedan od malobrojnih gledatelja na malim tribinama u Brežicama.

Uočio je to i kapetan vatrenih, te uza smiješak pošpotao jednog od ključnih Kranjčarovih ljudi. A najbolji od najboljih, Dado Pršo, dugo je ostao na travnjaku. - Uh, teško mi pada ovaj ritam od dva treninga dnevno. Ne znam kako će to moja koljena izdržati - pričao je preplanuli Dado Pršo pijući sok od naranče i prepričavajući sedam dana odmora u Dubaiju. - Dobro da sam otišao, malo sam napunio baterije. Želio sam završiti karijeru u Kataru ili u nekoj sličnoj zemlji, no ondje je prevruće, pa ću priču zaključiti u Europi - ustvrdio je Pršo. Umor se iščitavao u svakoj njegovoj rečenici. I nostalgija. - Nedostaju mi klinci.

Supruga Carol ima ulaznice, djeca također. - Dolaze u Berlin, a onda ću ih vidjeti dan nakon utakmice. No, cijeli život sanjao sam da jednog dana igram na SP-u. Zbog toga ću sve nekako istrpjeti. Sin Lorenzo će u Berlin doći u žutoj, Ronaldinhovoj majici. - Mali je lud za Ronaldinhom i Brazilom. Stalno po kući viče "Brazil, Ronaldinho". No, Carol za svaki slučaj ima hrvatski dres. Kada sam mu otkrio da igram protiv Ronaldinha, odmah je ispalio: - Tata, možeš pobijediti Ronaldinha!

Sinovi Darija Šimića, Roko i Viktor, još ne znaju čime im se tata, koji je u reprezentativnom kampu još od 1996. godine, bavi. - Uh, nekad je bilo puno lakše doći na pripreme. Danas čovjek u mojim godinama (32, nap. a.) ima druge prioritete. No, nastup na SP-u je uvijek posebno uzbuđenje. Na recepciji gospođa Duška, uz malu hrvatsku zastavicu, ne skida smiješak.

- Neka su naši vatreni opet tu, to će im biti sreća za Njemačku. Na kraju dana, ekonom Pilčić pada s nogu, njegov šef Željko jedini je ozlijeđeni (nedavno mu je operirano rame) član u kockastom taboru i sad radi tek s 30 posto kapaciteta. No, ne masiraju ga Nijemci. Sizgoreo to radi bolje...


Niko Kovač majstor kartaškog remija

Slobodno vrijeme između treninga i ručka igrači u Čatežu krate svatko na svoj način. Relaksacija, razgovori s novinarima, prelistavanje novina ili kartanje remija. U ovom posljednjem jučer su se nadmetali braća Kovač, Stjepan Tomas i Ivica Olić. - Najčešće kartamo remi, ali nije baš da se mogu pohvaliti s uspjehom. Niko Kovač je u tome broj jedan, ali ima još dana i stvari će se sigurno promijeniti - ustvrdio je Olić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije