Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOTSKI PREMIERSHIP

Rangersi primili gol nakon 12 sekundi

Rangers Celtic
Reuters
27.12.2009.
u 15:06

U utakmici 17. kola škotskog Premiershipa nogometaši Rangersa su upisali laku gostujuću pobjedu, nakon što su s 4-1 bacili na koljena Hibernian.

Nije sve upućivalo na laganu pobjedu Rangersa jer su u prvoj minuti domaćini poveli pogotkom Stokesa. No, na odgovor se nije dugo čekalo, pa je tako Miller izjednačio u 21., a Boyd je u 37., prije odlaska na odmor, doveo goste u vodstvo od 2-1.

Pobjedu su u nastavku potvrdili Novo i još jednom Miller.

Krisu Boydu je to bio 14. pogodak u ovoj sezoni, dok je Kenny Miller s dva nedjeljna pogotka došao do brojke od 12 pogodaka. U pitanju su dva najbolja strijelca škotskog Premiershipa.

Rangers je time pobjegao Celticu na prednost od četiri boda (40-36).

Nogometaš Hiberniana Anthony Stokes postigao je najbrži gol u povijesti Škotske Premier lige, zabivši u 17. kolu Rangersima nakon samo 12 sekundi igre.

Prvi su put gosti iz Glasgowa u posjed lopte došli kad ju je njihov golman Allan McGregor izvadio iz mreže. Unatoč rekordno ranom pogotku, domaći su izgubili uvjrljivo, 4-1.

Rangersi su se ovom pobjedom odvojili od Celtica na četiri boda (40-36). Hibernian je i dalje treći s 32 boda. Izgubili su prvu utakmicu nakon serije od 12 utakmica bez poraza.

Kolo rekorda zaokružio je u subotu napadač St. Johnstonea Peter MacDonald. U gostujućoj pobjedi protiv Motherwella zabio je hat-trick. Našao je put do mreže prvi put u 2009. godini, a postignuti hat-trick također je prvi u škotskom Premiershipu od početka sezone.

Škotski Premiership, 17. kolo:

Hibernian - Rangers 1-4 (Stokes 1 / Miller 21, 67, Boyd 37, Novo 53)

Redoslijed: 1. Rangers 40, 2. Celtic 36, 3. Hibernian 32, 4. Dundee United 28 (-1)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije