Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI TOKIO

Proračun smanjen na 17 samo milijardi dolara

Paraolimpijske igre, zatvaranje
Reuters/PIXSELL
22.12.2016.
u 00:30

Iznos proračuna Tokiju rezultat je smanjivanja troškova za neka natjecanja.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. otkrili su da su smanjili proračun Igara na 17 milijardi dolara nakon što su se našli na udaru kritika zbog napuhavanja troškova. Do smanjenja je došlo nakon brojnih upozorenja da bi troškovi Igara 2020. godine mogli narasti i do 30 milijardi dolara.

Za usporedbu, proračun olimpijskih igara koje su održane u Riju iznosio je 12 milijardi dolara, dok je proračun za Igre u Londonu 2012. bio 8.77 milijardi funti, odnosno 13.7 milijardi dolara. Iznos proračuna Tokiju rezultat je smanjivanja troškova za neka natjecanja.

>> Igre u Rio de Janeiru bile su savršene s obzirom na okolnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije