Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVE SUBOTE

Pred 'vatrenima' su nove brige i teški protivnici! Gdje gledati ždrijeb za Euro?

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 11:13

Što se protivnika u skupini tiče, opcije su mnoge. U skupini s 'vatrenima' bit će neka od najjačih reprezentacija na natjecanju, to jest Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija ili Engleska

Hrvatska nogometna reprezentacija je u pobjedom nad Armenijom na Maksimiru izborila plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Završnica kvalifikacija zakomplicirala se nakon poraza od Turske i Walesa, no pobjedama na Maksimiru i u Rigi protiv Latvije, uz lošije rezultate Velšana, 'vatreni' su izborili nastup na sedmome velikom natjecanju zaredom.

Tek što su kvalifikacije ostavili za sobom, pred hrvatskim reprezentativcima su nove brige. Po dovršetku kvalifikacija sve su reprezentacije svrstane u četiri jakosne skupine. Hrvatska je smještena u treću skupinu. Na temelju njih će se 2. prosinca ždrijebom odlučiti raspored po skupinama s grupnu fazu natjecanja na Euru 2024. 

GALERIJA Hrvatska pobijedila Armeniju i izborila plasman na Euro 2024.

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/30

Kako je spomenuto, ždrijeb se održava u subotu, 2. prosinca, a ceremonija počinje u 18 sati. Događanje će se održati u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u Hamburgu. Hrvatsku će delegaciju predstavljati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić

VEZANI ČLANCI:

Što se protivnika u skupini tiče, opcije su mnoge. U skupini s 'vatrenima' bit će neka od najjačih reprezentacija na natjecanju, to jest Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija ili Engleska. U drugu su skupinu svrstane Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija. U četvrtoj su svoje mjesto pronašle Italija, Srbija i Švicarska, a pridružit će im se tri pobjednika play-offa u ožujku.

Ceremoniju ždrijeba prenosit će HRT na svome 2. programu, a prije početka događanja u Hamburgu na rasporedu je i uvodna emisija od 17.45. Prijenos će biti dostupan putem usluge HRTi. Očekuje se da će ceremonija trajati do 19.05.

VIDEO Dalić: 'Pjaca se ozlijedio, ostao sam na jednom napadaču. Zvat ću Belju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije