Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JACEK KULIG

Poznati lovac na talente napravio iznimku i nahvalio dva Hrvata: Oni su baš podcijenjeni

Dugopolje: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
29.03.2023.
u 09:45

Imenjaci Šutalo i Stanišić oduševili su vlasnika stranice Football Talent Scount, koji obično piše samo o tinejdžerima. Dvojac iz obrane imao je važnu ulogu u pobjedi vatrenih.

Uz kvalitetnu momčadsku predstavu, hrvatski su se reprezentativci u pobjedi protiv Turske (2:0) iskazali i individualno. Naravno, u prvom redu Mateo Kovačić koji je postigao oba pogotka na utakmici, unatoč tome što se rijetko upisuje u strijelce. Osim njega, istaknuo se dvojac iz zadnje linije – stoper Dinama Josip Šutalo i Bayernov bek Josip Stanišić. Jacek Kulig, lovac na velike nogometne talente i jedan od najboljih u svojem poslu, ostao je impresioniran imenjacima u kockastom dresu pa ih nahvalio. Riječ je o iznimci, jer uglavnom piše o tinejdžerima koji tek stupaju na seniorsku scenu.

– U sjeni su Joška Gvardiola, ali Josip Šutalo i Josip Stanišić su jako, jako važni igrači za Hrvatsku. Dva iznimno podcijenjena braniča – napisao je Kulig, vlasnik stranice Football Talent Scout, na Twitteru.

Šutalo (23) član je Dinama čijoj se školi nogometa pridružio 2015., a samo je pitanje vremena kada će ostvariti transfer u neki zvučni klub izvan domovine. U tekućoj sezoni u plavom je dresu odigrao 26 utakmica i postigao dva pogotka, dok je za vatrene sinoć upisao šesti nastup. Prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, dok ugovor u Maksimiru ima čak do ljeta 2028.

– Velika pobjeda, očekivali smo ovako tvrdu utakmicu. Jednostavno, bilo je nekih individualnih pogrešaka, ali mislim da smo u defenzivnom dijelu odradili jako dobru utakmicu, u ofenzivnom iskoristili prilike. Livaković je branio odlično. Dobro se osjećam kad igram s Gvardiolom. Sigurno da možemo napraviti velike stvari – rekao je Šutalo.

28.03.2023., stadion Timsah Arena, Bursa, Turska - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, skupina D, 2 kolo, Turska - Hrvatska. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stanišić (22) je, s druge strane, od početka u jednom od najboljih klubova svijeta, njemačkom Bayernu, u čijoj se akademiji probijao četiri godine prije promocije među seniore u ljeto 2021. Nije stalan član početne postave Bavaraca, ali krenuo je u susretu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a i zaustavio Mbappéa. U konačnici su Parižane izbacili iz natjecanja. Prethodno je nosio dres U-19 reprezentacije Njemačke, a kod Dalića debitirao u listopadu 2021. Transfermarkt ga cijeni na osam milijuna eura. 

– Znali smo da će biti teška utakmica. Prvih 15 minuta smo imali malo i sreće, pustili smo ih previše u igru, ali nakon prvog pogotka igrali smo stvarno dobro i mislim da smo zaslužili pobjedu. Protiv Walesa bili smo dominantniji iako su oni slabija ekipa, ali mislim da je i protiv Turske energetski bilo dobro. Pohvale izbornika mi znače jako mnogo, ali svi znamo da smo na dobrom putu. Protiv Walesa smo bez veze izgubili dva boda, ali danas smo znali da moramo pobijediti i vjerovali smo u kvalitetu – izjavio je Stanišić nakon susreta.

28.03.2023., stadion Timsah Arena, Bursa, Turska - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, skupina D, 2 kolo, Turska - Hrvatska. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska sada drži prvo mjesto skupine D s četiri boda. 

 

 

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
12:49 29.03.2023.

Šutalo se mora prodati u jaču ligu. Postati će vrhunski stoper. U HR ligi samo propada jer nema pravih utakmica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije